Ξεκινά το 2ο παγκόσμιο συνέδριο αστροφυσικής «Ολύμπιο Συμπόσιο 2015»

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 16 Μαΐου 2015, 13:37
Ξεκινά το 2ο παγκόσμιο συνέδριο αστροφυσικής «Ολύμπιο Συμπόσιο 2015»
Η επίσημη τελετή έναρξης του 2ου Παγκοσμίου Συνεδρίου Αστροφυσικής με τίτλο «Ολύμπιο Συμπόσιο 2015» θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 17 Μαΐου 2015 στη συνεδριακή αίθουσα APOLLO του ξενοδοχείου Mediterranean Village Hotel & Spa στην Παραλία Κατερίνης.

Στην εναρκτήρια τελετή θα παραστεί και θα δώσει ομιλία ανοιχτή στο ευρύ κοινό, στις αρχές και στους φορείς του τόπου, με θέμα «Αναζητώντας την αρχή του Σύμπαντος», ο ακαδημαϊκός καθηγητής Δημήτρης Νανόπουλος, διακεκριμένος καθηγητής φυσικής υψηλών ενεργειών του Πανεπιστημίου Texas A&M, πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών και εθνικός εκπρόσωπος της Ελλάδας στο CERN.

Το Ολύμπιο Συμπόσιο 2015 θα συνεχιστεί τη Δευτέρα 18 Μαΐου και θα διαρκέσει ως την Παρασκευή 22 Μαΐου, αποτελεί δε το δεύτερο κατά σειρά Ολύμπιο Συμπόσιο. Το πρώτο Συμπόσιο διοργανώθηκε τον Μάιο του 2014 στο ξενοδοχείο Mediterranean Village Hotel & Spa στην Παραλία Κατερίνης, ενώ στο φετινό συμμετέχουν 120 διακεκριμένοι αστροφυσικοί και πάνω από 45 κορυφαία ινστιτούτα από περισσότερες από 25 χώρες όλου του κόσμου.

Το Ολύμπιο Συμπόσιο 2015 έχει ως θεματολογία «Κοσμολογία και εποχή του επαναϊονισμού», μιας σημαντικής χρονικής στιγμής μετά την εμφάνιση του Σύμπαντος. Να σημειωθεί ότι η ανοιχτή για το κοινό ομιλία του κ. Νανόπουλου είναι συνυφασμένη με το θέμα αυτό, ενώ όλες οι συνεδρίες που ξεκινούν από το πρωί της Δευτέρας 18 και τελειώνουν το απόγευμα της Παρασκευής 22 Μαΐου είναι κλειστές για το κοινό.

Όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος κύριος διοργανωτής του συνεδρίου είναι το Πανεπιστημιακό Κολλέγιο του Λονδίνου (University College London). Το γεγονός χρηματοδοτείται από τη Βασιλική Αστρονομική Εταιρεία (Ηνωμένο Βασίλειο) και την εταιρεία Hitachi. Σε τοπικό επίπεδο συνδιοργανώνεται από το Ολύμπιο Κέντρο Αστροφυσικής και το ταξιδιωτικό πρακτορείο Mirotis Travel, υποστηρίζεται από τη Διασωστική Ομάδα Νομού Πιερίας, ενώ λειτουργεί ήδη σελίδα του συνεδρίου στο Facebook και στο Twitter (#olympiancfa).

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 16 Μαΐου 2015, 13:57