Εξιχνιάστηκε περίπτωση απάτης σε βάρος υπερήλικα στην Κατερίνη με δράστη έναν 38χρονο, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτη.

Ο 38χρονος, το πρωί της 19-02-2015, προσέγγισε έναν 93χρονο σε πλατεία της Κατερίνης και τον έπεισε να του παραδώσει το χρηματικό ποσό των 10.000 ευρώ, για να αγοράσει για λογαριασμό του από το εξωτερικό, 20 συσκευές κινητών τηλεφώνων τελευταίας τεχνολογίας, με το πρόσχημα φθηνότερης και οικονομικά συμφέρουσας αγοράς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Προκειμένου μάλιστα ο δράστης, να γίνει πειστικός, παρέδωσε στον ηλικιωμένο το αστυνομικό δελτίο ταυτότητας του, ως ενέχυρο για την μετέπειτα συναλλαγή τους.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κατερίνης.

Οι έρευνες συνεχίζονται προκειμένου να διαπιστωθεί η τυχόν συμμετοχή του και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο πλαίσιο της προληπτικής δράσης και με σκοπό την αποτροπή παρόμοιων περιστατικών, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, προτρέπει τους πολίτες:

• να είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί όταν άγνωστοι προσπαθήσουν είτε αυτοπρόσωπα, είτε τηλεφωνικά, να τους πείσουν για την καταβολή χρηματικού ποσού με οποιοδήποτε πρόσχημα,

• να μη δέχονται σε καμία περίπτωση άγνωστα άτομα να τους οδηγήσουν σε Πιστωτικό Κατάστημα ή ΑΤΜ για ανάληψη χρηματικού ποσού,

• να ενημερώνουν πάντα τις αστυνομικές Αρχές, ακόμη και σε περίπτωση απόπειρας απάτης σε βάρος τους.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης