Κάλεσμα για μαζική κινητοποίηση της τοπικής αγοράς της Ξάνθης και συμμετοχή στις απεργιακές κινητοποιήσεις της Πέμπτης απευθύνουν προς τα μέλη τους τόσο ο Εμπορικός Σύλλογος Ξάνθης όσο και η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων (ΟΕΒΕ) της πόλης.

Έπειτα από έκτακτες γενικές συνελεύσεις που πραγματοποίησαν τα προαναφερθέντα συλλογικά όργανα της Ξάνθης αποφασίστηκε το συμβολικό κλείσιμο όλων των καταστημάτων της πόλης για την Πέμπτη, ημέρα πανελλαδικών κινητοποιήσεων, ενώ παράλληλα έμποροι και καταστηματάρχες ζητούν από τους καταναλωτές να μην ξοδέψουν ούτε ένα ευρώ εκείνη την ημέρα, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα αντίδρασης στα νέα μέτρα και στις περικοπές που προωθούνται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Όποιος αγωνίζεται μπορεί να χάσει, αλλά όποιος δεν αγωνίζεται είναι σίγουρα χαμένος. Έχουν βάλει την ταφόπλακα στην αγορά και το μόνο που μένει είναι να μας ενημερώσουν και για τη ληξιαρχική πράξη του θανάτου μας» σημειώνει ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ξάνθης κ. Ευθύμης Μίλκογλου, προσθέτοντας πως «απευθύνουμε μαζικό κάλεσμα σε όλους να μην ξοδεύουν ούτε ένα ευρώ την Πέμπτη σε καμία αγορά. Εάν ο κόσμος δείξει τη δύναμή του, θα τρίξουν κοκαλάκια. Ας κλείσουμε όλοι για μία μέρα, για να μην κλείσουμε για πάντα».

Με απόφαση τόσο του Εμπορικού Συλλόγου όσο και της ΟΕΒΕ θα συσταθούν ειδικά κλιμάκια ενημέρωσης και περιφρούρησης των κινητοποιήσεων, τα οποία θα πραγματοποιήσουν εξορμήσεις τόσο την Τετάρτη όσο και την Πέμπτη, ώστε να παροτρύνουν τους εμπόρους και τους καταστηματάρχες να διατηρήσουν κλειστά τα μαγαζιά τους, ενώ παράλληλα θα πιέσουν, ώστε κάτι ανάλογο να συμβεί και στα πολυκαταστήματα της περιοχής.

«Πρέπει να μη γίνει τζίρος σε κανένα κατάστημα. Έτσι, και αυτά που θα μείνουν ανοιχτά θα καταλάβουν ότι όλα επιβάλλουν το κλείσιμο της αγοράς» εξηγεί ο πρόεδρος της ΟΕΒΕ Ξάνθης κ. Σωτήρης Τσιακίρογλου, ο οποίος τονίζει πως «πρέπει η συμμετοχή να είναι καθολική, για να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα, πρέπει να πετύχει η απεργία».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ανάλογες αποφάσεις για κινητοποιήσεις έχουν λάβει οι τοπικές αγορές και των υπόλοιπων Περιφερειακών Ενοτήτων της ΑΜΘ.

Πηγή: thrakitoday.com
Επιμέλεια: Κωνσταντίνα Παπατσάκωνα

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης