Πάνω από 1,5 τόνο καπάκια κατάφεραν να συγκεντρώσουν μέσα σε δύο περίπου μήνες πολίτες στην Ξάνθη, ώστε να προχωρήσουν στην αγορά ενός αναπηρικού αμαξιδίου, το οποίο χρειάζεται άτομο με ειδικές ανάγκες στην περιοχή.

Το όλο εγχείρημα ξεκίνησε λίγο πριν από τις Γιορτές Παλιάς Πόλης και το αγκάλιασαν οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι της Ξάνθης που συγκέντρωσαν πλαστικά καπάκια τα οποία στη συνέχεια διέθεσαν για αυτόν τον σκοπό. Παράλληλα, τοποθετήθηκαν «κουμπαράδες» διάσπαρτοι μέσα στην πόλη, ώστε να μπορούν οι πολίτες ανά πάσα στιγμή να προσφέρουν πλαστικά καπάκια. Επιπλέον, δημιουργήθηκαν σχετικές ομάδες στο διαδίκτυο, ώστε να συντονίζεται η προσπάθεια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ανταπόκριση πολιτών, επιχειρήσεων και φορέων της περιοχής σίγουρα ξεπέρασε κάθε προσδοκία, καθώς μέσα σε ένα ιδιαίτερα σύντομο χρονικό διάστημα ο πρώτος στόχος επετεύχθη και φαίνεται πως πλέον η αγορά του αναπηρικού αμαξιδίου δεν φαντάζει πλέον άπιαστο όνειρο. Μάλιστα, οι εμπνευστές της δράσης συνεχίζουν να παροτρύνουν τον κόσμο να προσφέρει καπάκια, μιας και θέτουν πλέον ως νέο στόχο το να βοηθήσουν περισσότερα άτομα που έχουν ανάγκη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: xanthipress.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης