Επεισοδιακή ήταν η έφοδος του Δήμου Ξάνθης στην Παλιά Πόλη, το μεσημέρι της Τρίτης, για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων, καθώς βεβαιώθηκαν παραβάσεις σε δύο καταστήματαμ τα οποία ωστόσο ήταν γεμάτα κόσμο.

Συνεργείο αποτελούμενο από υπαλλήλους του Τμήματος Αδειοδοτήσεων του Δήμου Ξάνθης, τον Αρμόδιο Αντιδήμαρχο κ. Απόστολο Αγκόρτσα και τρεις άνδρες της Αστυνομίας, μετέβη στην περιοχή της Παλιάς Πόλης λίγο μετά τη 13:00 το μεσημέρι για έλεγχο των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, σε βάρος των οποίων έχουν βεβαιωθεί και στο παρελθόν παραβάσεις για ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων χωρίς την απαιτούμενη άδεια. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατασχέθηκαν τα καθίσματα

Οι αρμόδιοι υπάλληλοι του Δήμου αρχικά βεβαίωσαν τις παραβάσεις που εντόπισαν, σε δύο εκ των καταστημάτων έξω από τα οποία βρίσκονταν τοποθετημένα τραπεζοκαθίσματα και σκαμπό αντίστοιχα.

Ακολούθως ζητήθηκε από τους θαμώνες, οι οποίοι βρίσκονταν εκείνη την ώρα στις καφετέριες να σηκωθούν, ώστε να προχωρήσει η κατάσχεση των καθισμάτων, των σκαμπό και των τραπεζιών που είχαν καταγραφεί πάνω στον δρόμο. Για τον σκοπό αυτό, άλλωστε, στο σημείο βρισκόταν και ειδικό φορτηγάκι του Δήμου.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην διαδικασία αντέδρασαν οι επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, με τα αίματα να ανάβουν, ενώ μεταξύ άλλων ζήτησαν από τον Δήμο να πληρώσει τους καφέδες και τα αφεψήματα τα οποία κατανάλωναν οι πολίτες που βρίσκονταν στον χώρο τη στιγμή του ελέγχου.

Από την πλευρά του ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος επανέλαβε πως τα καταστήματα δεν έχουν άδεια για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων και πως ο Δήμος εφαρμόζει απλώς τον Νόμο. 

Τα αίματα βέβαια δεν άργησαν να ανάψουν, ενώ κάποιοι από τους θαμώνες άρχισαν να αποχωρούν ακολουθώντας τις παροτρύνσεις των Αστυνομικών. Οι καρέκλες και τα τραπεζάκια μεταφέρθηκαν στο φορτηγάκι των Τεχνικών Υπηρεσιών που ήταν ακινητοποιημένο παραπλεύρως της Δημοτικής Πινακοθήκης. 

Αντέδρασαν πελάτες

Ορισμένοι εκ των πελατών ωστόσο αντέδρασαν στη διαδικασία της κατάσχεσης, με αποτέλεσμα ένας εξ αυτών να οδηγηθεί στο Τμήμα. Πιο συγκεκριμένα, θαμώνες που βρίσκονταν σε καφετέρια ισχυρίστηκαν πως τα σκαμπό στα οποία κάθονταν ήταν δικά τους και όχι του καταστήματος.

Ένας εκ των Αστυνομικών ζήτησε την προσαγωγή ενός νεαρού θαμώνα μετά από ένα επεισόδιο, γεγονός που προκάλεσε την έντονη αντίδραση των υπολοίπων. 

Παρά τις εντάσεις ο έλεγχος συνεχίστηκε κανονικά, ενώ πέραν των παραπάνω καταστημάτων δεν βεβαιώθηκαν άλλες παραβάσεις. 

Υπενθυμίζεται πως την ίδια στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη προανακριτική διαδικασία στην Εισαγγελία της Ξάνθης για την υπόθεση των τραπεζοκαθισμάτων στην Παλιά Πόλη, πρόβλημα που αναζητά λύση τα τελευταία χρόνια.

Πηγή: thrakitoday.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης