Μια απίστευτη απάτη κατάφεραν να «ξεσκεπάσουν» οι άνδρες της Ασφάλειας Ξάνθης, οι οποίοι αξιοποιώντας τα στοιχεία που συνέλεξαν έφτασαν στα ίχνη ενός 35χρονου κάτοικου της περιοχής.

Πρόκειται για άνδρα ο οποίος τον περασμένο Απρίλιο, κάνοντας χρήση καρτών κλώνων, πραγματοποίησε αγορές σε Ξάνθη και Καβάλα που ξεπερνούν τις 18.000 ευρώ. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε έπειτα από καταγγελία τραπεζικού ιδρύματος, σχετικά με ύποπτες συναλλαγές με πιστωτικές κάρτες στην περιοχή. 

Από την εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα που ακολούθησε προέκυψε ότι ο 35χρονος, έχοντας υποκλέψει δεδομένα τραπεζικών καρτών, οι οποίες είχαν εκδοθεί από τράπεζα των Η.Π.Α., κατασκεύασε κάρτες κλώνους και στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας τες πραγματοποίησε αγορές από διάφορα καταστήματα, η αξία των οποίων ανέρχεται στις 18.320 ευρώ. 

Επίσης, προέκυψε ότι ορισμένα από τα προϊόντα που αγόρασε, τα διέθεσε σε άλλους δύο δράστες, έναν 40χρονο Έλληνα κι έναν 64χρονο υπήκοο Αρμενίας, οι οποίοι κατηγορούνται για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα σπίτια των τριών δραστών, βρέθηκαν κάποια από τα αντικείμενα που αγόρασε ο 35χρονος, κατά τις συναλλαγές του.

Συγκεκριμένα εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν, μία δίκυκλη μοτοσικλέτα, ένα ποδήλατο, τέσσερις ηλεκτρονικές συσκευές, τέσσερις ηλεκτρικές συσκευές, δύο κινητά τηλέφωνα κι ένα οικιακό σκεύος.  

Σημειώνεται ότι ο 35χρονος έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές Αρχές για τα ίδια αδικήματα, καθώς επίσης και για παράβαση του νόμου περί τελωνειακού κώδικα. 

Όπως αναφέρει το thrakitoday.com, η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στην Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ξάνθης, ενώ η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να διακριβωθεί όλο το εύρος της εγκληματικής δράσης του 35χρονου και να διερευνηθεί περαιτέρω η συγκεκριμένη υπόθεση.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης