Κρούσμα ιλαράς στην Αιτωλοακαρνανία - Σε συναγερμό οι αρχές

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 11 Σεπτεμβρίου 2017, 02:58
Κρούσμα ιλαράς στην Αιτωλοακαρνανία - Σε συναγερμό οι αρχές
Αυξημένα κατά πολύ είναι τα κρούσματα ιλαράς στην Ελλάδα. Σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ το τελευταίο τετράμηνο, μέχρι και τις 3 Σεπτεμβρίου καταγράφηκαν 100 νέα κρούσματα και η αύξηση θεωρείται μεγάλη. Μάλιστα ένα κρούσμα καταγράφηκε στην Αιτωλοακαρνανία.

Σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ τα έτη 2014 – 2015 δηλώθηκε ένα κρούσμα, το 2016 κανένα. Από τις αρχές Μαΐου ως τις 3 Σεπτεμβρίου έχουν δηλωθεί απ΄όλη την Ελλάδα 100 κρούσματα.

Όλα ιάθηκαν και δεν σημειώθηκε κανένας θάνατος.

Το ένα κρούσμα διαπιστώθηκε στην Αιτωλοακαρνανία.

Τα περισσότερα κρούσματα αφορούν παιδιά ηλικίας 1- 4 ετών. Το 90% των περιστατικών ήταν ελληνικής υπηκοότητας και το 74% επί του συνόλου των κρουσμάτων Έλληνες ρομά.

Από τα 100 περιστατικά ιλαράς τα 93 (95%) δηλώθηκαν ανεμβολίαστα.

Η Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών Άννα Μαστοράκου, μιλώντας στο thebest.gr υπογραμμίζει την αναγκαιότητα εμβολιασμού των παιδιών επισημαίνοντας τις αρνητικές συνέπειες του κινήματος που αναπτύσσεται κατά των εμβολιασμών των παιδιών.

«Ο εμβολιασμός είναι μια κατάκτηση της ανθρωπότητας. Εκτός από το παιδί μας θωρακίζουμε και το παιδί του άλλου, την κοινότητα» σημείωσε.

Το ζήτημα θα απασχολήσει τη συνεδρίαση του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών καθώς στους δωρεάν εμβολιασμούς που θα γίνουν στην Πάτρα και στη Δυτική Αχαΐα από τα μέσα Σεπτεμβρίου και μετά θα ενταχθεί και το εμβόλιο κατά της ιλαράς. Οι εμβολιασμοί θα γίνουν στο πλαίσιο του προγράμματος Υγεία για Όλους στην υλοποίηση του οποίου εκτός από τον Ιατρικό Σύλλογο συμμετέχει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το Πανεπιστήμιο.

Πηγή: thebest.gr

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 11 Σεπτεμβρίου 2017, 02:58