Αυστηρή προειδοποίηση απευθύνει η ΔΕΥΑ Μεσσήνης προς τους καταναλωτές νερού, καθώς, όπως επισημαίνει, υπάρχει σοβαρό πρόβλημα επάρκειας, με τα αποθέματα να στερεύουν.

Όπως επισημαίνει σε ανακοίνωση που εξέδωσε, συστήνει κατανάλωση με φειδώ και οικονομία για 6 ώρες συνολικά την μέρα, αλλιώς θα προβεί σε τμηματικές διακοπές νερού και πρόστιμα. Η ΔΕΥΑ Μεσσήνης, σε αυστηρό τόνο, επισημαίνει πως δεν είναι δυνατόν κάποιοι να σπαταλούν το νερό ποτίζοντας τους κήπους τους και άλλοι να μην έχουν να πιουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναλυτικά στην ανακοίνωση αναφέρεται: «Ενημερώνουμε τους κατοίκους του Δήμου Μεσσήνης ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα επάρκειας νερού. Η περιοχή αντιμετωπίζει οξύ πρόβλημα λειψυδρίας, λόγω της παρατεταμένης ανομβρίας, της αλλαγής των κλιματικών συνθηκών και της υπερκατανάλωσης. Ο υδροφόρος ορίζοντας είναι πολύ χαμηλά, με αποτέλεσμα οι γεωτρήσεις και οι πηγές υδροδότησης να έχουν αρχίσει να στερεύουν.

Τονίζεται ότι «η ΔΕΥΑΜ παρέχει το νερό μόνο για ύδρευση! Η άρδευση καλλιεργειών, το πότισμα δένδρων ή κηπευτικών, το πλύσιμο αυτοκινήτων ή αυλών κ.λπ. στερεί πολύτιμο νερό υδροδότησης από τους δημότες. Είναι αυτονόητο ότι όλοι ως καταναλωτές πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και να φροντίζουμε για τη μεγαλύτερη οικονομία.
Είναι απαράδεκτο και κοινωνικά άδικο να εμφανίζονται φαινόμενα λειψυδρίας σε ορισμένους κατοίκους, ενώ άλλοι να ποτίζουν κήπους και καλλιέργειες. Παρακαλούμε, λοιπόν, τους κατοίκους να μη προβαίνουν σε άσκοπη χρήση νερού, ιδίως κατά τις ώρες αιχμής 9.00 – 12.00 μ. και 18.00– 21.00.

Σε περίπτωση που τα παραπάνω δε ληφθούν σοβαρά υπόψη από τους καταναλωτές, η ΔΕΥΑΜ θα αναγκαστεί να προβεί σε τμηματικές διακοπές νερού και να επιβάλλει αυστηρά πρόστιμα. Η ευθύνη στη διαχείριση του νερού είναι υπόθεση όλων μας!».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΠΗΓΗ: tharrosnews.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης