O Γιώργος Χατζηπαράσχος, ένας από τους τελευταίους αρτοποιούς στην Ελλάδα που φτιάχνει χειροποίητο φύλλο, ήρθε η ώρα να γίνει παγκοσμίως γνωστός, καθώς έγινε θέμα στο Business Insider.

Η αλήθεια είναι πως εδώ και πολλά χρόνια ντόπιοι αλλά και τουρίστες σχημάτιζαν ουρές για να αγοράσουν το περιβόητο χειροποίητο φύλλο του και να δοκιμάσουν τα γλυκά του, όπως μπακλαβά και κανταΐφι. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Στα 86 του χρόνια, ο Γιώργος Χατζηπαράσχος είναι ένας από τους τελευταίους αρτοποιούς στην Ελλάδα ο οποίος δημιουργεί χειροποίητο φύλλο. Με τη βοήθεια της γυναίκας και του γιου του, κρατάει την επιχείρηση ζωντανή χάρη στους τουρίστες που επισκέπτονται το ελληνικό νησί της Κρήτης» αναφέρεται χαρακτηριστικά στο αφιέρωμα. 

Η ιστορία του Γιώργου Χατζηπαράσχου

Το έργο του από το μακρινό 1958, όταν και έστησε τη δική του οικογενειακή επιχείρηση παραγωγής χειροποίητου φύλλου, έχει μεταφερθεί στόμα-στόμα στα πέρατα της γης από τους χιλιάδες (την εποχή της κανονικότητας) τουρίστες που περιδιάβαιναν το κατώφλι της Εμμανουήλ Βερνάρδου 30 στην παλιά πόλη του Ρεθύμνου για να δουν με τα μάτια τους την ιεροτελεστία της παραγωγής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

To Business Insider επισκέφθηκε το εργαστήρι του κυρίου Γιώργου στην παλιά πόλη του Ρεθύμνου, προκειμένου να μάθει τα μυστικά του. Όπως λέει και ο ίδιος, είναι μια πολύ κουραστική και δύσκολη δουλειά, αλλά είναι αυτό που τον κρατάει ζωντανό.

Μάλιστα, σε κάποιο σημείο του αφιερώματος, η δημοσιογράφος του Business Insider αναφέρει πως το δίπλωμα του φύλλου μοιάζει με… χορό, με απόλυτα συγχρονισμένες κινήσεις.

Δείτε το βίντεο:

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης