Βαθιά συγκίνηση προκαλεί η κυρία Πηνελόπη από το Αρχοντικό Ηρακλείου – Ανοίγει το κατεστραμμένο από τα Ρίχτερ νοικοκυριό της για να φιλέψει τους επισκέπτες!

Η 84χρονη κυρία Πηνελόπη από το Αρχοντικό του Δήμου Μινώα Πεδιάδας, που είδε το σπίτι της στον μεγάλο σεισμό της Δευτέρας να καταστρέφεται θα μπορούσε κάλλιστα να θεωρηθεί η προσωποποίηση της αυθεντικής κρητικής φιλοξενίας. Με τρόπο ιδιαίτερα συγκινητικό…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ανάμεσα στα δάκρυα και την απελπισία της για τους κόπους δεκαετιών ολόκληρων που καταστράφηκαν μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα δεν χάνει ούτε λεπτό το βαθιά ριζωμένο στην ψυχή του Κρητικού φιλότιμο. Αυτό το ιδιαίτερο αρχέγονο χαρακτηριστικό των κατοίκων της Κρήτης που παραμένει αναλλοίωτο στην κακουχία, τον πόλεμο, τη φυσική καταστροφή…”Έλα, παιδί μου να σου κάνω ένα καφεδάκι” λέει στον φωτογράφο ο οποίος καταγράφει τις εκτεταμένες ζημιές που άφησαν τα Ρίχτερ στο σπίτι της.

Ιδιαίτερα συγκινητική και γλαφυρή στην περιγραφή της δείχνει τα χαλάσματα και μιλά με συμπόνια για τους συγχωριανούς και τους γείτονες που έπαθαν κι αυτοί ζημιές από τον μεγάλο σεισμό της Δευτέρας.

Δείτε το βίντεο του Νίκου Κικάκη με τη συγκλονιστική μαρτυρία της κυρίας Πηνελόπης:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: cretalive.gr

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης