Σήμα κινδύνου για την πορεία των εμβολιασμών στην Κρήτη εκπέμπουν οι φαρμακοποιοί του νησιού. «Εμβόλιο της Pfizer δεν υπάρχει ούτε για δείγμα» τόνισε μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό το μέλος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου Γιάννης Τσικανδηλάκης, συμπληρώνοντας πως αυτή η εξέλιξη «πάει πίσω» τους εμβολιασμούς στη χώρα.

Όπως εξήγησε ο κ. Τσικανδηλάκης, στον ΣΚΑΪ Κρήτης 92,1, οι πολίτες αυτή τη στιγμή μπορούν να κλείνουν ραντεβού για να εμβολιαστούν μόνο με το σκεύασμα της AstraZeneca, ωστόσο οι περισσότεροι είναι διστακτικοί λόγω των εξελίξεων των τελευταίων ημερών. «Θα πάει πίσω ο εμβολιασμός. Τα ραντεβού που κλείνουμε αυτή τη στιγμή για πρώτη δόση είναι για τις 20 με 30 Μαΐου» τόνισε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τον κώδωνα του κινδύνου είχε κρούσει από χθες ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Χανίων Μανόλης Κατσαράκης, ο οποίος μιλώντας στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA τόνισε πως η πλατφόρμα των εμβολιασμών δεν μπορεί από το περασμένο Σάββατο να καταχωρήσει ραντεβού για εμβόλιο της Pfizer.

«Την Παρασκευή, όταν άνοιξε η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό της ηλιακής ομάδας 65-69 ετών, κλείστηκαν την ίδια ημέρα πάρα πολλά ραντεβού πανελλαδικά, με αποτέλεσμα τα ραντεβού στα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας να παρατείνονται. Κάποια στιγμή το Σάββατο σταμάτησαν να μπορούν να καταχωρούνται τα ραντεβού στην πλατφόρμα» είπε.

«Στα συγκεκριμένα εμβολιαστικά κέντρα στα οποία χορηγείται το εμβόλιο της Pfizer σταμάτησαν να κλείνονται ραντεβού, εν αντιθέσει με τα εμβολιαστικά κέντρα στα οποία διενεργείται το εμβόλιο της AstraZeneca, στα οποία συνεχίζονται κανονικά οι εμβολιασμοί» συνέχισε ο κ. Κατσαράκης εξηγώντας πως η «αδυναμία» της πλατφόρμας να καταχωρήσει ραντεβού οφείλεται αποκλειστικά στην έλλειψη των εμβολίων της Pfizer.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο ο κ. Κατσαράκης εκτίμησε πως το επόμενο διάστημα η χώρα μας θα λάβει αρκετά μεγάλο αριθμό εμβολίων και συμπλήρωσε πως «στο τέλος του μήνα έχει ειπωθεί ότι θα έρθει το εμβόλιο της εταιρείας Johnson & Johnson, οπότε σε κάθε περίπτωση νομίζω ότι το θέμα είναι προσωρινό».

Στον αντίποδα ο κ. Τσικανδηλάκης ανέφερε πως δεν υπάρχει καμία επίσημη ενημέρωση για το πότε θα έρθουν νέες δόσεις εμβολίων της Pfizer στη χώρα μας.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από το πρακτορείο Bloomberg, «η Ελλάδα θα έχει παραλάβει μέχρι τέλος Ιουνίου 10.940.401 δόσεις εμβολίων (περιλαμβανομένων 6.030.988 Pfizer), που θα επαρκούν για τον πλήρη εμβολιασμό 6.119.712 ενηλίκων, ήτοι 57,14% του συνολικού πληθυσμού».

Πηγή: creta24.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης