Μετά από ένα δύσκολο 24ωρο για τις πυροσβεστικές δυνάμεις της Κρήτης, τα πύρινα μέτωπα σε Λασίθι και Χανιά, δείχνουν σημάδια ύφεσης, μετά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των πυροσβεστών, των κατοίκων και των εθελοντών, οι οποίοι ρίχθηκαν στη μάχη έχοντας να αντιμετωπίσουν πέρα από τις φλόγες και τους ισχυρούς ανέμους.

Στην περίπτωση του Σελάκανου στο Λασίθι, εκεί όπου οι φλόγες κατέκαψαν μεγάλη δασική έκταση προκαλώντας τεράστιες καταστροφές σε μια περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, αυτή την στιγμή δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο, ωστόσο αυτό που προβληματίζει είναι οι αναζωπυρώσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην περιοχή παραμένουν οι ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις που κατόρθωσαν να δαμάσουν τις φλόγες με την βοήθεια και των εναέριων μέσων, ενώ η εξασθένιση των ανέμων κάνει τους πάντες να αισιοδοξούν ότι δεν θα υπάρξει κάποιο απρόοπτο. Πάντως, οι καταγγελίες για δράση εμπρηστών στην περιοχή, έχουν αυξηθεί τις τελευταίες ώρες, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του ekriti.gr, υπάρχουν συγκεκριμένες μαρτυρίες κατοίκων και μελισσοκόμων στο Σελάκανο που ενισχύουν αυτή την εκδοχή.

Στα Χανιά

Στην άλλη φωτιά που ξέσπασε νωρίς το απόγευμα της Τρίτης στο Κολυμπάρι Χανίων, οι πληροφορίες αναφέρουν πως οι πυροσβέστες έχουν καταφέρει να τη θέσουν υπό μερικό έλεγχο, ενώ παραμένουν στο σημείο δυνάμεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η φωτιά έχει κάψει 25 στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης. Αξίζει να σημειωθεί πως η Πυροσβεστική Υπηρεσία απευθύνει έκκληση προς τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς οι καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν και τις επόμενες ώρες θα ευνοήσουν το ξέσπασμα πυρκαγιών.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης