Κρήτη: Ποια σχολεία θα παραμείνουν κλειστά λόγω «Ηφαιστίωνα»

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 7 Ιανουαρίου 2020, 14:38
Κρήτη: Ποια σχολεία θα παραμείνουν κλειστά λόγω «Ηφαιστίωνα»

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία σε τρεις δήμους της Κρήτης εξαιτίας της κακοκαιρίας που πλήττει πολλές περιοχές της χώρας, ενώ συστήνεται να μην πραγματοποιηθούν οι προγραμματισμένες εξετάσεις στα ακαδημαϊκά τμήματα στις 7 και 8 Ιανουαρίου αντίστοιχα.

Συγκεκριμένα, στην Κρήτη, παρόλο που αύριο ανοίγουν και πάλι τα σχολεία, οι μαθητές των δήμων, Ανωγείων, Μυλοποτάμου και Οροπεδίου Λασιθίου θα παραμείνουν στα σπίτια τους λόγω των προβλημάτων που δημιούργησε η κακοκαιρία.

Δήμος Οροπεδίου Λασιθίου

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία από αύριο μέχρι και την Παρασκευή 10 Ιανουαρίου τα σχολεία του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου, σύμφωνα με το Δήμαρχο Γιάννη Στεφανάκη, λόγω προβλημάτων που έχουν καταγραφεί σε σχολικές υποδομές αλλά και λόγω των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών στον Δήμο.

Δήμος Μυλοποτάμου

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Υπεύθυνου Παιδείας Δήμου Μυλοποτάμου Μανούσου Κλάδου μετά την απόφαση του Δημάρχου Μυλοποτάμου Δημήτρη Κόκκινου αποφασίστηκε ότι: «τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς επίσης οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί του Δήμου Μυλοποτάμου, δεν θα λειτουργήσουν την Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2020 λόγω ψύχους και έντονων καιρικών φαινομένων».

Δήμος Ανωγείων

Κλειστός θα είναι αύριο, και ο παιδικός σταθμός του Δήμου θα είναι κλειστός ενώ ανάλογα με τη πορεία των φαινομένων θα ληφθεί ανάλογη απόφαση τις επόμενες ώρες και για τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Αλλαγές στην εξεταστική έφερε ο «Ηφαιστίων»

Προβλήματα και στα πανεπιστήμια έφερε ο «Ηφαιστίων». Με έκτακτη ανακοίνωση της η πρυτανεία του πανεπιστημίου συστήνει στα ακαδημαϊκά Τμήματα να μεταθέσουν για το τέλος της εξεταστικής περιόδου τις προγραμματισμένες εξετάσεις.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Έκτακτη Ανακοίνωση λόγω καιρικών συνθηκών για την εξεταστική

«Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που προκαλούν απαγορευτικό απόπλου και ματαιούμενες πτήσεις από και προς την Κρήτη, συστήνεται στα ακαδημαϊκά Τμήματα να μεταθέσουν για το τέλος της εξεταστικής περιόδου τις προγραμματισμένες εξετάσεις για την Τρίτη 7 Ιανουαρίου και την Τετάρτη 8 Ιανουαρίου. Η υπόλοιπη λειτουργία του Πανεπιστημίου δεν επηρεάζεται.

Εκ της Πρυτανείας»

Πηγή: cretapost.gr

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 7 Ιανουαρίου 2020, 14:38