Σε εξέλιξη βρίσκεται η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι στην ορεινή περιοχή «Σπίνα» Κανδάνου, στα Χανιά, καίγοντας χορτολιβαδική και δασική έκταση. Η φωτιά εξελίσσεται κοντά σε μικρό οικισμό, ενώ το έργο των πυροσβεστών δυσχεραίνουν οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή.

Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 14 οχήματα της Πυροσβεστικής και 30 άνδρες, δύο πεζοπόρα τμήματα, υδροφόρες του τοπικού δήμου Κανδάνου-Σελίνου και εθελοντές από τα τοπικά πυροσβεστικά κλιμάκια. Επίσης, επιχειρεί ένα πυροσβεστικό ελικόπτερο «Καμόβ» που απογειώθηκε από το αεροδρόμιο Χανίων, ενώ στην περιοχή αναμένεται και το πυροσβεστικό ελικόπτερο που εδρεύει στο αεροδρόμιο Ηρακλείου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ρεύμα στην περιοχή της Σπίνας μέχρι και τις ανεμογεννήτριες έχει διακοπεί, η φωτιά έχει φθάσει στις αυλές των σπιτιών, ενώ οι κάτοικοι έχουν απομακρυνθεί από τα σπίτια τους.

Πρόκειται για το δεύτερο πύρινο μέτωπο που έχει εκδηλωθεί στην Κρήτη το τελευταίο 24ωρο καθώς το πρωί τέθηκε υπό έλεγχο η φωτιά στις Άνω Ασίτες Ηρακλείου η οποία έκανε στάχτη 40 στρέμματα γης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης