Σοβαρά προβλήματα προκάλεσε η κακοκαιρία στη γέφυρα του Κερίτη στον Αλικιανό. Πιο συγκεκριμένα, έχουν σπάσει τα τοιχία τα οποία τη στηρίζουν.

Μάλιστα, τα δημοτικά συνεργεία έσπευσαν αμέσως στο σημείο προκειμένου να προβούν σε εργασίες για την αποκατάσταση της ζημιάς και να αποφευχθούν τα χειρότερα αλλά και να διασωθεί η ιστορική γέφυρα του Κερίτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 
Η ζημιά προκλήθηκε, καθώς λόγω των έντονων βροχοπτώσεων, ο ποταμός Κερίτης, κάτω από τη γέφυρα, έφερε μπάζα, με αποτέλεσμα, τα τσιμεντένια τοιχία που κρατούσαν τα στηρίγματα της γέφυρας να έχουν σπάσει οπότε ενώ υπάρχει κίνδυνος τμήμα της γέφυρας να καταρρεύσει.

Μάλιστα, τα συνεργεία κατέβαλαν μεγάλη προσπάθεια έτσι ώστε να αλλάξουν τη ροή του ποταμού και να καθαριστεί από τα μπάζα, προκειμένου να μην χειροτερέψει η κατάσταση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πάντως, η Αστυνομική διεύθυνση Κρήτης, ανακοίνωσε ότι λόγω τεχνικών προβλημάτων ισχύει διακοπή κυκλοφορίας στη γέφυρα Αλικιανού και προς τις δύο κατευθύνσεις. Η κίνηση των οχημάτων θα γίνεται μέσω Φουρνέ,  λόγω εργασιών στήριξης της γέφυρας.

Επιπλέον, στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι, ισχύει διακοπή διέλευσης βαρέων οχημάτων από Τρία Αλώνια προς Σάσαλο λόγω καθιζήσεως και υποσκαφής του δρόμου.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο δήμαρχος Πλατανιά, Γιάννης Μαλανδράκης, στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στην αντιπεριφέρεια Χανίων για τα προβλήματα που προέκυψαν στον νομό από την κακοκαιρία, ήταν ιδιαίτερα προβληματισμένος αναφορικά με το θέμα του Κερίτη.

Ο ίδιος τόνισε ότι “στην προσπάθεια του δήμου να καθαρίσει με συνεργεία τον ποταμό Κερίτη, υπήρξε καταγγελία από ιδιώτη που είχε στον ποταμό τον πλάτανό του, ο οποίος έπεσε από την κακοκαιρία και παραλίγο να τραυματισθούν άνθρωποι, ότι παραβιάσαμε τα θέματα της περιοχής natura.

Πήγαμε για πειθαρχικό αδίκημα στην Αποκεντρωμένη και για ποινικό αδίκημα στο δικαστήριο στις 4 Μαρτίου”.

Μάλιστα, οι τοπικοί φορείς ζήτησαν να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί όλοι όσοι θα κινηθούν στη συγκεκριμένη περιοχή και για την καλύτερη εξυπηρέτηση τους, να ακολουθούν εναλλακτικές διαδρομές και να συμμορφώνονται στα σήματα και τις υποδείξεις των τροχονόμων.

Τέλος, λόγω τεχνικών προβλημάτων ισχύει διακοπή κυκλοφορίας στη γέφυρα Αλικιανού και προς τις δύο κατευθύνσεις. Η κίνηση των οχημάτων θα γίνεται μέσω Φουρνέ,  λόγω εργασιών στήριξης της γέφυρας.

Πηγή: flashnews.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης