Καταδικαστική ήταν η απόφαση του Εφετείου Πλημμελημάτων Κρήτης σε έναν ιδιοκτήτη ενός σκύλου που το καταδίκασε σε θάνατο από δίψα και ασιτία.Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η Ζωόφιλη Δράση το δικαστήριο του επέβαλε ποινή φυλάκισης ενός χρόνου και χρηματική ποινή 5.000 ευρώ.
Πρόκειται για μία υπόθεση που ήρθε στο φως τον Ιανουάριο του 2014 όταν στη Ζωόφιλη δράση καταγγέλθηκε πως στην οδό Γορτύνης στο Ηράκλειο (περιοχή Καμινίων) οι μισθωτές ισόγειας μονοκατοικίας είχαν μετακομίσει έχοντας εγκαταλείψει κλειδωμένο στην έρημη οικία, το μαύρο σκυλάκι που ακούει στο όνομα Ρούντυ.

Άμεσα μέλη του Σωματείου επισκέφτηκαν το σπίτι όπου και διαπίστωσαν τα όσα του είχαν καταγγελθεί.Μάλιστα, οι γείτονες ανέφεραν πως οι ιδιοκτήτες του σκυλιού προχώρησαν σε αυτή τη κίνηση για να εκδικηθούν τον ιδιοκτήτη του σπιτιού με τον οποίον είχαν διαφορές από τα μισθώματα.

Το σκυλί βρισκόταν στο σπίτι χωρίς φαγητό και χωρίς νερό ενώ οι γείτονες του έριχναν από το μπαλκόνι ξηρά τροφή για να μην πεθάνει από την ασιτία.
Τα μέλη του Σωματείου Ζωόφιλης Δράσης επιχείρησαν να έρθουν σε επικοινωνία τόσο με τους ιδιοκτήτες του σκυλιού όσο με τους ιδιοκτήτες του σπιτιού αλλά είτε έβρισκαν κλειστά τηλέφωνα είτε την πλήρη αδιαφορία.Για το περιστατικό ενημερώθηκε η αστυνομία ενώ παρενέβη και η Εισαγγελία Ηρακλείου που συμπέρανε πως το ζώο συντροφιάς είχε εγκαταλειφθεί από τους ιδιοκτήτες του και είχε καταδικαστεί σε θάνατο από δίψα και ασιτία.
Το πρωτοβάθμια δικαστήριο καταδίκασε τον ιδιοκτήτη του ζώου σε ένα χρόνο φυλάκισης και 5.000 ευρώ καθώς και ονομαστική ποινική χρηματική ποινή, ίση στην πραγματικότητα με 10.500 ευρώ κατά την πληρωμή της λόγω νομίμου προσαυξήσεως ίσης με 110%.Ο ιδιοκτήτης προχώρησε σε έφεση με το Εφετείο να καταδικάζει με την ίδια ποινή τον κατηγορούμενο.

Πηγή: cretapost.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης