Ανοδικά κινείται τις τελευταίες ημέρες η στάθμη των υδάτων στο Φράγμα του ποταμού Αποσελέμη στο Ηράκλειο, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων της προηγούμενης περιόδου.

Μάλιστα, το επίπεδο του νερού έχει ανέβει επικίνδυνα, με του κατοίκους της περιοχής να ανησυχούν για την εκκλησία των Αγίων Θεοδώρων, που βρίσκεται -πλέον- σε απόσταση αναπνοής από… την όχθη. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το συγκεκριμένο γεγονός ήταν το θέμα της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτηςστα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, την οποία προκάλεσε ο Γενικός Γραμματέας και Πρόεδρος του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης κ. Γρηγόρης Ροκαδάκης.

Από τους παράγοντες που πήραν μέρος στη σύσκεψη διαπιστώθηκε το πολύ θετικό γεγονός της πλήρωσης του φράγματος με νερό μετά από τις πρόσφατες βροχοπτώσεις και η βεβαιότητα της αξιοποίησής του. Ήδη ο όγκος του νερού έχει ξεπεράσει τα 10 εκατομμύρια κυβικά μέτρα, τη στιγμή που στο τέλος του 2014 ήταν μικρότερος από 2 εκατομμύρια κυβικά μέτρα.

Παράλληλα, οι εκπρόσωποι των κατοίκων εξέφρασαν την αγωνία τους επειδή η στάθμη του νερού ανεβαίνει σημαντικά και υπάρχει πρόβλημα να καλύψει τον χώρο της εκκλησίας των Αγίων Θεοδώρων. Οι κάτοικοι του Σφεντυλίου έχουν ήδη ζητήσει από τον Δήμο Χερσονήσου μέτρα προς αυτήν την κατεύθυνση και ο Δήμος έχει ανταποκριθεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως επισημάνθηκε εκ μέρους του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης, θα υπάρχει στενή επαφή με τους κατοίκους της περιοχής για την αντιμετώπιση ενδεχόμενων έκτακτων περιστατικών και αναγκών.

Με πληροφορίες από το cretalive.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης