Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι του Ρεθύμνου Κρήτης, αποφασίζοντας -κατά τη διάρκεια γενικής συνέλευσης το Σάββατο- τον καθημερινό αποκλεισμό για λίγες ώρες της Εθνικής Οδού, στο ύψος του Ατσιπόλου (βασικός κόμβος των οδικών αρτηριών του νομού).

«Σε μια γεωργία και κτηνοτροφία οι οποίες υποφέρουν από το μεγαλύτερο κόστος παραγωγής στην Ευρώπη, από την έλλειψη ρευστότητας και χρηματοδότησης του κλάδου, από την κατάρρευση των τιμών των προϊόντων, από την απώλεια των αγορών, από καιρικές αντιξοότητες και καταστροφικές ζημίες στη φυσική και ζωική παραγωγή τα τελευταία χρόνια, έρχονται να προστεθούν και τα ισοπεδωτικά μέτρα της αύξησης του ΦΠΑ, η αφαίρεση μιας σχετικά μικρής επιστροφής στον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης πετρελαίου, η κατάργηση του αγροτικού τιμολογίου στο ηλεκτρικό ρεύμα, η αύξηση σταδιακά του συντελεστή του φόρου στο 26% και της προκαταβολής του στο 100%. Και μαζί με όλα αυτά συζητείται και ο διπλασιασμός ή τριπλασιασμός των εισφορών στον ΟΓΑ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

»Κάτω από τέτοιες συνθήκες δεν γίνεται να υπάρξει ούτε φυτική και ζωική παραγωγή, μήτε ανάπτυξη και παραγωγή εθνικού πλούτου και κατ΄ επέκταση ούτε δρόμος εξόδου της χώρας από την κρίση» επισημαίνεται στην ανακοίνωση των αγροτών στο Ρέθυμνο.

Παραμένουν και στα Πραιτώρια οι παραγωγοί

Την ίδια στιγμή, σε ανακοίνωσή του ο Αγροτικός Σύλλογος Αστερουσίων (Ηράκλειο Κρήτης) τόνισε:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ο Αγροτικός Σύλλογος Αστερουσίων χαιρετίζει τους μικρομεσαίους αγρότες που δίνουν αγώνα επιβίωσης και βρίσκονται για πέμπτη ημέρα, από την Τρίτη 26/1, στο μπλόκο στα Πραιτώρια. Χαιρετίζουμε και συντονιζόμαστε με το μπλόκο της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Χανίων στα Μεγάλα Χωράφια. Χαιρετίζουμε τους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους που κινητοποιούνται σε Ρέθυμνο, Ιεράπετρα, σε όλη την Κρήτη και πανελλαδικά. Συνεχίζουμε την κινητοποίηση μας ενάντια στις πολιτικές που μας ξεκληρίζουν, ενάντια στις κυβερνήσεις και τα κόμματα που τις στηρίζουν…».

Πηγή: cretalive.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης