Κρήτη: Γυναίκες-αράχνες άρπαξαν χρήματα και κοσμήματα αξίας 200.000 ευρώ

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2015, 21:05
Κρήτη: Γυναίκες-αράχνες άρπαξαν χρήματα και κοσμήματα αξίας 200.000 ευρώ
Ούτε μία, ούτε δύο, αλλά 17 υποθέσεις κλοπών που διαπράχθηκαν σε σπίτια και σε καταστήματα στο Ηράκλειο και στο Λασίθι εξιχνιάστηκαν την Τετάρτη από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου.

Συγκεκριμένα, πίσω από τις κλοπές είναι δύο γυναίκες, ηλικίας 21 και 50 ετών, ενώ συνολικά φαίνεται ότι είχαν αφαιρέσει χρήματα και κοσμήματα συνολικής χρηματικής αξίας άνω των 200.000 ευρώ.

Οι αρχές έφτασαν στα ίχνη των δύο γυναικών, έπειτα από πληροφορίες για τη δράση τους. Όπως προέκυψε, από τον Μάρτιο έως και τον Ιούνιο του 2015, είχαν διαπράξει συνολικά 17 κλοπές- διαρρήξεις και μια απόπειρα κλοπής σε σπίτια και καταστήματα, σε περιοχές του Δήμου Ηρακλείου, του Δήμου Χερσονήσου και του Δήμου Αγίου Νικολάου.

Από τη συνεχιζόμενη αστυνομική προανάκριση, αποκαλύφθηκε ότι οι δύο γυναίκες ακολουθούσαν την ίδια μέθοδο κάθε φορά. Όσον αφορά τις κλοπές σε σπίτια αφού κατάφερναν να εισέλθουν στη συνέχεια αφαιρούσαν χρήματα και κοσμήματα, ενώ όσον αφορά τα καταστήματα χρησιμοποιώντας τη μέθοδο της απασχόλησης κατάφερναν να αφαιρέσουν οινοπνευματώδη ποτά.

Μέχρι τώρα είχαν αφαιρέσει το χρηματικό ποσό των 14.100 ευρώ, τα κοσμήματα που είχαν κλαπεί ανέρχονται στη συνολική χρηματική αξία των 201.400 ευρώ, καθώς και τα οινοπνευματώδη ποτά στην αξία των 140 ευρώ.

Το προανακριτικό έργο διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2015, 21:10