Σχεδόν καθημερινά είναι τα περιστατικά εξαπάτησης πολιτών, με τους επίδοξους απατεώνες κάθε φορά να σκαρφίζονται και ένα καινούριο κόλπο για να καταφέρουν αυτό που θέλουν.

Τη δυσάρεστη εμπειρία να πέσει στα δίχτυα αυτών των απατεώνων έζησε και μία 33χρονη στο Ρέθυμνο, σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλε στην Αστυνομία την Τρίτη (9/2).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως περιγράφει στην καταγγελία της, όλα ξεκίνησαν όταν έλαβε μήνυμα στο κινητό της από γνωστή τράπεζα. Σύμφωνα με πληροφορίες, το μήνυμα έλεγε ότι κάποιος προσπαθεί να μεταφέρει χρήματα από τον λογαριασμό της και γι’ αυτό τον λόγο θα πρέπει να αποστείλει στην τράπεζα τους κωδικούς της κάρτας της προκειμένου να μπλοκάρει η διαδικασία.

Ανυποψίαστη έστειλε όσα της ζητήθηκαν, όμως όταν κατάλαβε ότι ούτε η τράπεζα που συναλλάσσεται της είχε στείλει κάποιο μήνυμα αλλά και ότι όλο αυτό ήταν μία απάτη εκ μέρους αγνώστων, το ποσό των 4.000 ευρώ, όπως κατήγγειλε, είχε ήδη κάνει φτερά από τον τραπεζικό της λογαριασμό.

Σε κάθε περίπτωση αυτό που τονίζει η ΕΛ.ΑΣ. είναι πως δεν θα πρέπει ποτέ να στέλνουμε προσωπικά δεδομένα και κωδικούς καρτών, καθώς οι απατεώνες… καραδοκούν και χτυπούν εκεί που δεν το περιμένουμε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ekriti.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης