Με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησε και πάλι η επιχείρηση των λιμενικών αρχών για τον εντοπισμό των δεκάδων μεταναστών, οι οποίοι από το απόγευμα της Πέμπτης βρίσκονται εγκλωβισμένοι στα νησάκια Παξιμάδια, επτά ναυτικά μίλια από την Αγία Γαλήνη και βορειοανατολικά της Γαύδου.

Στην επιχείρηση συμμετέχουν σκάφη από τους Λιμενικούς Σταθμούς της Αγίας Γαλήνης και του Κόκκινου Πύργου, αλλά και ιδιωτών, προκειμένου να προσεγγίσουν το σημείο και να διασώσουν τους μετανάστες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως εκτιμάται, οι μετανάστες επέβαιναν σε σκάφος, το οποίο παρουσίασε βλάβη μεσοπέλαγα. Αποβιβάστηκαν στα νησάκια, όπου και παρέμειναν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας.

Ένας από αυτούς ειδοποίησε τις λιμενικές αρχές μέσω του ευρωπαϊκού αριθμού έκτακτης ανάγκης 112 και άμεσα στήθηκε επιχείρηση του Λιμενικού για τον εντοπισμό και τη διάσωσή τους.

Άμεσα πλωτά σκάφη του Λιμενικού από την Αγία Γαλήνη και τον Κόκκινο Πύργο ξεκίνησαν για τις ακατοίκητες νήσους, αλλά λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή, καθώς έπνεαν ισχυροί βορειοδυτικοί άνεμοι, δεν κατέστη εφικτό να προσεγγίσουν το σημείο όπου βρίσκονται οι μετανάστες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η επιχείρηση σταμάτησε αργά το βράδυ της Πέμπτης για να συνεχιστεί σήμερα το πρωί.

Πηγή: Cretapost.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης