Σε μια πρωτόγνωρη για τα διοικητικά και συνταγματικά δεδομένα της χώρας προσχώρησε ο αρχηγός της Πυροσβεστικής εκδίδοντας διαταγή απομάκρυνσης 54 πυροσβεστών από τις 8 ΕΜΑΚ της χώρας. Πρόκειται για μια απόφαση η οποία προφανώς θα οδηγήσει σε μαζικές προσφυγές τόσο στα ελληνικά όσο και στα ευρωπαϊκά δικαστήρια, δεδομένου ότι βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση με τις πρόνοιες του Συντάγματος αλλά και με τις αποφάσεις περί μη διακρίσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της ΕΕ.

Από τους 54 πυροσβέστες που απομακρύνονται από τις ΕΜΑΚ, οι 19 προέρχονται από την ΕΜΑΚ της Αθήνας, η οποία αριθμεί 100 άτομα. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ζούγκλας», η απόφαση αυτή αναμένεται να προσβληθεί νομικά και μάλιστα άμεσα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Προσοχή, η απομάκρυνση των 54 ανδρών από τις 8 ΕΜΑΚ δεν σημαίνει ότι απολύονται από το Πυροσβεστικό Σώμα. Θα μετακινηθούν σε θέσεις και σε υπηρεσίες που επιθυμούν οι ίδιοι, σύμφωνα με επισημάνσεις του Αρχηγείου του Πυροσβεστικού Σώματος. Επίσης το Αρχηγείο υπενθυμίζει πως, εάν κάποιος από τους πυροσβέστες αυτούς προχωρήσει στην πρώτη δόση του εμβολιασμού, «τότε η πόρτα είναι ανοιχτή για την επιστροφή του στην ΕΜΑΚ».

Σε οποιαδήποτε περίπτωση τα διλήμματα αυτά τίθενται εκβιαστικά και η όλη διαδικασία είναι νομικά διάτρητη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η απόφαση για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των υπαλλήλων που υπηρετούν στις Ειδικές Μονάδες Αντιμετώπισης Καταστροφών είχε εκδοθεί στις 18 Μαΐου. Με βάση την απόφαση, «στο πλαίσιο ανάγκης περιορισμού και αντιμετώπισης της πανδημίας του κορωνοϊού, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών εργασίας και της εξασφάλισης της αδιάλειπτης επιχειρησιακής λειτουργίας των υπηρεσιών, κρίνεται απαραίτητος ο εμβολιασμός του συνόλου των ένστολων υπαλλήλων που υπηρετούν στις εν λόγω υπηρεσίες».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης