Η κακοκαιρία «Ηφαιστίων» έφερε τεράστιες ποσότητες νερού στην Κρήτη και προκάλεσε την υπερχείλιση του φράγματος Αποσελέμη. Γι’ αυτό, πραγματοποιείται ελεγχόμενη εκκένωση του φράγματος.

Χθες, Τετάρτη, η πληρότητα του φράγματος ήταν στο 84%, με περίπου 21 εκατομμύρια κυβικά νερού, δηλαδή τέσσερα εκατομμύρια κυβικά νερού λιγότερα από τη συνολική χωρητικότητα του φράγματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

Ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτη Α.Ε. εξέδωσε σχετική ανακοίνωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

«Το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα ξεκινήσει η υπερχείλιση του Φράγματος Αποσελέμη.

Ο ΟΑΚ Α.Ε., ως ο υπεύθυνος φορέας κατασκευής και λειτουργίας των έργων Αποσελέμη σε συνεργασία με το Δήμο Χερσονήσου θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για την αποφυγή κάθε κινδύνου και την προάσπιση της ασφάλειας των πολιτών.

Στο πλαίσιο αυτό και για προληπτικούς λόγους, θα εφαρμοστούν τα κάτωθι μέτρα
προστασίας:

  • Άνοιγμα αγωγού εκκένωσης φράγματος Αποσελέμη για ελεγχόμενη διοχέτευση του νερού κατάντη του φράγματος στο υφιστάμενο ρέμα Αποσελέμη και ταπείνωση της στάθμης του ταμιευτήρα του Φράγματος.
  • Κλείσιμο παραλίμνιας οδού του ταμιευτήρα με αναχώματα και κατάλληλη σήμανση.
  • Κλείσιμο των ισόπεδων διαβάσεων των ρεμάτων (ιρλανδικού τύπου) κατάντη του φράγματος στον οικισμό Ποταμιών του Δήμου Χερσονήσου και απαγόρευση κυκλοφορίας.
  • Τοποθέτηση κατάλληλης σήμανσης (απαγόρευση διέλευσης).

Παρακαλούνται οι πολίτες (πεζοί ή με οχήματα) να μην προσεγγίζουν την παραλίμνια οδό του ταμιευτήρα, καθώς και το ρέμα Αποσελέμη κατάντη του φράγματος έως την εκβολή του και να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των αρμόδιων φορέων (Πολιτική Προστασία,Αστυνομία, ΟΑΚ ΑΕ).

Εφιστούμε τέλος, την προσοχή των οδηγών και τη συμμόρφωση τους στις πινακίδες σήμανσης και στα μέτρα ασφαλούς κυκλοφορίας.»

Πηγή: neakriti.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης