Συνολικά 104 είναι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Κρήτη με τα περισσότερα από αυτά να εντοπίζονται στο νομό Ηρακλείου, καθώς ανέρχονται σε 48.

Συγκεκριμένα, από την Κυριακή 10 Ιανουαρίου μέχρι και σήμερα έχουν καταγραφεί 104 συνολικά κρούσματα ενώ δύο άτομα έχασαν τη ζωή τους από τον κορωνοϊό. Ο πρώτος νεκρός καταγράφηκε στις 13 Ιανουαρίου. Πρόκειται για έναν 70χρονο άνδρα που νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ. Ο άτυχος ηλικιωμένος έδινε μάχη με τον κορωνοϊό για αρκετές ημέρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την επόμενη ημέρα, στις 14 Ιανουαρίου, μια 64χρονη γυναίκα άφησε την τελευταία της πνοή στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Χανίων. Σύμφωνα με πληροφορίες, είχε υποκείμενο νόσημα.

Τα κρούσματα

Από την Κυριακή 10 Ιανουαρίου έως και το Σάββατο 16 Ιανουαρίου εντοπίστηκαν συνολικά στο νησί 104 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εστίες κορωνοϊού που είχαν εντοπιστεί πριν δύο βδομάδες σε Χανιά και Παλαίκαστρο Σητείας φαίνεται να έχουν απομονωθεί και πλέον δεν δίνουν νέα κρούσματα. Ωστόσο, υπήρξε μία αύξηση την περσμένη βδομάδα στα κρούσματα του Ηρακλείου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κατανομή των 104 κρουσμάτων στην Κρήτη έχει ως εξής: 48 στο Ηράκλειο, 24 στο Λασίθι, 17 στα Χανιά και 15 στο Ρέθυμνο.

 

Πηγή: cretapost.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης