Εξαιτίας της συνεχιζόμενης αποχής εδώ και ένα μήνα δεν πραγματοποιούνται εξετάσεις οδήγησης σε ολόκληρη τη χώρα ενώ 30.000 υποψήφιοι οδηγοί βρίσκονται στην  αναμονή.Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν νωρίτερα οι εκπαιδευτές οδήγησης στην πλατεία Ελευθερίας.
Οι εκπαιδευτές συγκέντρωσαν τα αυτοκίνητα τους έξω από την Περιφέρεια Κρήτης, διεκδικώντας λύσεις εδώ και τώρα.Εξαιτίας της συνεχιζόμενης αποχής εδώ και ένα μήνα δεν πραγματοποιούνται εξετάσεις οδήγησης σε ολόκληρη τη χώρα ενώ 30.000 υποψήφιοι οδηγοί βρίσκονται στην αναμονή.

«Διαμαρτυρόμαστε και ταυτόχρονα συμπαραστεκόμαστε στους συναδέλφους που έχουν συγκεντρωθεί έξω από το Υπουργείο Μεταφορών στην Αθήνα, για να πιέσουν τον Υπουργό να μας δώσει μια οριστική λύση στο επίμαχο σχέδιο νόμου που το ακούμε τόσο καιρό κι όλο δεν έρχεται» ανέφερε στο Cretalive o Μύρων Χαιρετης, Γραμματέας του Σωματείου εκπαιδευτών οδήγησης και κυκλοφοριακής Αγωγής.
 «Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι εξεταστές να έχουν μια αποχή που διανύει πλέον το δεύτερο μήνα. Αυτό με τη σειρά του έχει ως αποτέλεσμα εκτός του ότι είναι εγκλωβισμένοι τόσοι οδηγοί -εκτιμούμε ότι είναι στους 1.500 στο νομό Ηρακλείου- να είμαστε εγκλωβισμένοι κι εμείς, ως επαγγελματίες στο χώρο.
Ο Χρήστος Καπάκης, έκανε λόγο για ένα νομοσχέδιο έκτρωμα, που θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στους εκπαιδευτές ενώ έκανε ειδική αναφορά και στους εξεταστές/υπαλλήλους που βρίσκονται σε αποχή καθώς εδώ και μήνες παραμένουν απλήρωτοι

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Σήμερα κατεβήκαμε να διαμαρτυρηθούμε πρώτον για την επιβίωση των οικογενειών μας και δεύτερον για την διασφάλιση του επαγγέλματός μας. Βγαίνει ένα νομοσχέδιο αυτή τη στιγμή που μας βγάζει έξω από τα εκπαιδευτικά αυτοκίνητα. Ένα νομοσχέδιο έκτρωμα. Ο Υπουργός, χωρίς να ρωτήσει τους εκπαιδευτές, αποφάσισε, να βγάλει αυτό το νομοσχέδιο για να εξυγιάνει λέει και να αποσπάσει τους εκπαιδευτές από τους εξεταστές. Όμως, ποιος μου διασφαλίζει, που καμία ασφαλιστική εταιρεία δεν ασφαλίζει υποψήφιο οδηγό χωρίς τον εκπαιδευτή».

« Εμείς μέσα βρισκόμαστε με νόμο του κράτους. Οι ασφάλειες ασφαλίζουν αστικά και αν συμβεί ατύχημα, το ποινικό κομμάτι θα το έχουμε εμείς, ως ιδιοκτήτες… Δεν υπάρχει στην Ευρώπη αυτό το σύστημα, να βγάζει έξω τον εκπαιδευτή, τον πιο αρμόδιο για την εξέταση του υποψηφίου.. Επίσης το Υπουργείο, χρωστάει από τον Μάιο χρήματα στους εξεταστές. Εργάζονται τόσους μήνες χωρίς να πληρωθούν και φυσικά τώρα απέχουν από τις εξετάσεις». ανέφερε ο κ. Καπάκης.
Διότι, δυστυχώς με το υπάρχον σύστημα είμαστε εξαρτημένοι από αυτό. Με το να μην ολοκληρώνουμε τη δουλειά μας, δεν μπορούμε να κλείσουμε λογαριασμούς και δεν μπορούμε να επιβιώσουμε και οικονομικά. Είναι δηλαδή πολλά τα μέτωπα. Ο κόσμος πρέπει να μάθει ότι το πρόβλημα δεν είναι από εμάς, αλλά από ευθύνες που έχει το Υπουργείο και δεν τις αναλαμβάνει. Ο σκοπός μας δεν είναι να κλείσουμε κάποια Υπηρεσία. Ο σκοπός μας είναι να φανεί το πρόβλημά μας και να πάρουμε τη λύση που έπρεπε να έχει δώσει το Υπουργείο πολύ νωρίτερα».

Πηγή: cretalive, flashnews.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης