Tο 97% των περιοχών κολύμβησης στην Ελλάδα διαθέτουν ύδατα «εξαιρετικής ποιότητας», σύμφωνα με την ετήσια έκθεση για την ποιότητα των υδάτων κολύμβησης που εκδίδουν ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Περιβάλλοντος (ΕΟΠ) και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Στην έκθεση συγκρίνεται η ποιότητα των υδάτων κολύμβησης κατόπιν δειγματοληψίας σε περισσότερες από 21.000 παράκτιες και εσωτερικές περιοχές κολύμβησης σε όλη την Ε.Ε., την Ελβετία και την Αλβανία και αφορούν το έτος 2014. Σε ολόκληρη την Ευρώπη, η ποιότητα των υδάτων στο 83% των περιοχών κρίνεται εξαιρετικής ποιότητας, σημειώνοντας αύξηση κατά περίπου 1 ποσοστιαία μονάδα σε σύγκριση με το 2013.
Όλες οι περιοχές κολύμβησης στην Κύπρο, το Λουξεμβούργο και τη Μάλτα διαθέτουν ύδατα εξαιρετικής ποιότητας, σύμφωνα με την ίδια έκθεση, ενώ τις χώρες αυτές ακολουθούν -πέρα από την Ελλάδα (97%)- η Κροατία 94% και η Γερμανία 90%, όλες με υψηλή αναλογία των περιοχών που διαθέτουν ύδατα κολύμβησης εξαιρετικής ποιότητας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα ύδατα κολύμβησης κρίνονται ως «ανεπαρκούς ποιότητας» μόνο σε 409 περιοχές κολύμβησης στην Ευρώπη, αριθμός που αντιστοιχεί σε λιγότερο από το 2% του συνόλου των υδάτων κολύμβησης, ενώ τα υψηλότερα ποσοστά τέτοιων περιοχών εντοπίζονται στην Ιταλία (107 περιοχές, 2%), τη Γαλλία (105 περιοχές, 3%) και την Ισπανία (67 περιοχές, 3%).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης