Διαβουλεύσεις για τα εργασιακά θα έχουν σήμερα μέλη της ΓΣΕΕ με εκπροσώπους εργοδοτικών φορέων (ΣΕΒ, ΓΣΕΒΕΕ και ΕΣΕΕ) σε μια προσπάθεια να βρεθεί η «χρυσή τομή» για την αύξηση της ανταγωνιστικότητας της Ελλάδας.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 11:00 το πρωί στα γραφεία της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών – Βιοτεχνών Εμπόρων (ΓΣΕΒΕΕ).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε ανακοίνωσή του εν όψει των νέων επαφών, ο ΣΕΒ ξεκαθάρισε ότι προσέρχεται σε μια συνάντηση όπου δεν υπάρχουν «κόκκινες» γραμμές, επιδιώκοντας όμως «να διασφαλίσει το δίχτυ προστασίας που προσφέρει η Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας για τα κατώτατα ημερομίσθια και μισθούς, χωρίς αλλαγές προς τα πάνω ή προς τα κάτω για όσο διαρκεί η κρίση».

Παράλληλα, στο ίδιο κείμενο, υπενθύμισε ότι έχει υπογράψει τη διασφάλιση του 13ου και 14ου μισθού στο πλαίσιο της τελευταίας Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Από την πλευρά της η ΓΣΕΕ έχει επανειλημμένα τονίσει ότι προσέρχεται στο διάλογο με την απόφαση να μη συζητήσει θέματα που άπτονται της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και των κατώτατων ορίων αμοιβών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης:
«Πάγωμα των κατώτατων αποδοχών και διατήρηση του 13ου και 14ου μισθού», Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 24 Ιανουαρίου 2012, 23:10

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης