Ξύλινα σπιτάκια για τα αδέσποτα ζώα κατασκευάζουν 15 κρατούμενοι των φυλακών Κορυδαλλού, Κασσαβέτειας και Αλικαρνασσού, οι οποίοι συμμετέχουν σε εθελοντικό πρόγραμμα εργασίας.

Πρόκειται για μια συνεργασία της Γενικής Γραμματείας Αντεγκληματικής Πολιτικής με την Πανελλήνια Φιλοζωϊκή Ομοσπονδία και τη Συμμαχία για την Ελλάδα, η οποία γίνεται με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Αδέσποτων Ζώων στις 4 Απριλίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η συγκεκριμένη δράση έχει ως στόχο τη δραστηριοποίηση των κρατουμένων, τη δημιουργική απασχόλησή τους, τη συνεισφορά τους στο κοινωνικό σύνολο και την προετοιμασία για ομαλή επανένταξη στην κοινωνία.

Η Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, κ. Σοφία Νικολάου, συντονίζει το πρόγραμμα που ξεκίνησε πιλοτικά σε τρεις φυλακές που διαθέτουν ξυλουργικά εργαστήρια. Άμεσα θα κατασκευαστούν 70 σπιτάκια, ενώ στόχος είναι να επεκταθεί το πρόγραμμα και στις υπόλοιπες φυλακές της χώρας.

H πρόεδρος της Πανελλήνιας Φιλοζωικής Ομοσπονδίας, κ. Ειρήνη Μολφέση, η οποία είχε την ιδέα του προγράμματος, ανέλαβε να δώσει τις προδιαγραφές και τα σχέδια για την κατασκευή των σπιτιών για ζώα και έχει την ευθύνη της επιλογής των καταφύγιων στα οποία θα διατεθούν καθώς και την επίβλεψη της αξιοποίησής τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα 10 πρώτα σπιτάκια για σκύλους θα δοθούν, μετά από επιλογή της Ομοσπονδίας, στο Φιλοζωϊκό Σωματείο Ερέτριας «Ο Αργος», στο Καταφύγιο Αδέσποτων Ζώων ΚΑΖ και στην Φιλοζωϊκή Παρέμβαση Ελληνικού – Αργυρούπολης.

Σημαντική η συμβολή του Γιώργου Καλούδη, γενικού διευθυντή της μη κυβερνητικής εταιρείας, «Συμμαχία για την Ελλάδα». Η Συμμαχία αναλαμβάνει να ευαισθητοποιήσει επιχειρήσεις και οργανισμούς που θα μπορούν να συνδράμουν στην συγκινητική αυτή πρωτοβουλία ενώ θα σχεδιάσει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα προβολής και επικοινωνίας της δράσης. 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης