Ρεπορτάζ: Πέτρος Κουσουλός

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Νέα στοιχεία για την ατιμωρησία που διασαλεύει κάθε έννοια δικαίου στη βαριά «άρρωστη» φορολογική διοίκηση της χώρας μας αποκαλύπτει η zougla.gr. Ανώτεροι κρατικοί υπάλληλοι, άλλοι εν ενεργεία και άλλοι συνταξιοδοτημένοι, οι οποίοι είναι υπόδικοι ή κατάδικοι για κακουργηματικές πράξεις σε βάρος του δημόσιου συμφέροντος υπηρετούν κανονικά στη θέση τους. Ορισμένοι μάλιστα εξ’ αυτών έχουν προαχθεί και ανελιχθεί σε ανώτατες θέσεις της κρατικής μηχανής παρά το γεγονός ότι ο πέλεκυς της Δικαιοσύνης έχει πέσει βαρύς επάνω από το κεφάλι τους.

Το οξύμωρο και συνάμα σκανδαλώδες της υπόθεσης είναι ότι οι εν λόγω κύριοι που έχουν «ανοικτές παρτίδες» με την ελληνική Δικαιοσύνη είτε δεν έχουν ελεγχθεί, είτε έχουν «αθωωθεί», από τα αρμόδια πειθαρχικά όργανα του υπουργείου Οικονομικών.

Το θέμα είναι ιδιαιτέρως σοβαρό και οφείλει να απασχολήσει τον κ. Αργύρη Κουτσιλιέρη, Γενικό Διευθυντή της Οικονομικής Επιθεώρησης. Αποτελεί προκλητικότατη παρανομία το γεγονός ότι οι εν λόγω υπόδικοι και κατάδικοι υπάλληλοι όχι μόνο δεν έχουν τεθεί σε αργία αλλά ούτε καν μετατέθηκαν σε άλλες υπηρεσίες!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κακουργηματικές διώξεις

Στις 14 Μαΐου 2012 στο εδώλιο του Τριμελούς Δικαστηρίου Εφετών  Θεσσαλονίκης θα καθίσουν πέντε εφοριακοί υπάλληλοι, κατηγορούμενοι για κακουργηματική απιστία σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου.

Πρόκειται για τους: Χαράλαμπο Χαραλαμπίδη, Θεόδωρο Τεξακαλίδη, Μαρία Στογιάννου, Νικόλαο Χριστοφορίδη και Ολυμπία Τσέπη. Άπαντες υπηρετούσαν στη Δ.Ο.Υ. ΦΑΕ Θεσσαλονίκης το διάστημα 1999-2001 όταν από τα δημόσια ταμεία εκταμιεύθηκαν 1.379.366.691 δραχμές τα οποία δόθηκαν στην εταιρεία-φάντασμα V.G.I. «Ιnternational Φωτογραφικά Α.Ε.» την οποία εκπροσωπούσε ο κ. Γιώργος Οικονομίδης. Για την ιστορία ο κ. Οικονομίδης σήμερα κρύβεται, κάπου, στην Νότια Αφρική όπου απολαμβάνει τη «λεία» του.

Τόσο ο κ. Χαραλαμπίδης (πρώην προϊστάμενος της Δ.Ο.Υ. ΦΑΕ Θεσσαλονίκης) όσο και οι τέσσερις συνάδελφοί του προσυπέγραψαν –σύμφωνα με το κατηγορητήριο που υπογράφει ο αντεισαγγελέας Εφετών, κ. Βασίλειος Χαλντούπης- τις 27 αποφάσεις επιστροφής Φ.Π.Α. γνωρίζοντας ότι «οι ενδοκοινοτικές παραδόσεις που αφορούσαν ήταν εικονικές».

Παρόλα αυτά άπαντες παραμένουν στον κρατικό μηχανισμό, πλην της κυρίας Στογιάννου η οποία πρόλαβε και συνταξιοδοτήθηκε. Υπενθυμίζεται ότι η κυρία Στογιάννου έχει πρωτόδικη καταδίκη 15 ετών για ανάμειξή της στην υπόθεση της ΝΗΜΑ Α.Ε, ενώ η κυρία Τσέπη έχει καταδίκη επτά ετών.

Δείτε το κατηγορητήριο

Το οξύμωρο της υπόθεσης είναι ότι η υπόθεση της V.G.I. ήταν γνωστή στους ελεγκτές του ΣΔΟΕ από 2001 όταν απόρρητο έγγραφο από την ΦΑΕ Θεσσαλονίκης ανέφερε ότι ο επιχειρηματίας έχει εισπράξει 1.4 δις δραχμές.  

Διαβάστε επίσης:

Ατιμωρησία!

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης