Δώδεκα μέχρι στιγμής είναι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα σε ιδιωτική κλινική στην πόλη της Κοζάνης.

Η διεύθυνση του θεραπευτηρίου τις τελευταίες ημέρες, διενήργησε μοριακά τεστ καθώς την περασμένη βδομάδα βρέθηκε θετική στον ιό μια ασθενής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από αυτά τα τεστ, 10 ασθενείς από τους 200 που νοσηλεύονται στην κλινική και 2 εργαζόμενοι από τους 130, διαγνώστηκαν με covid-19. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, 5 ασθενείς έχουν διακομισθεί στα νοσοκομεία Μαμάτσειο και Μποδοσάκειο, άλλοι 5 ασυμπτωματικοί παραμένουν στο θεραπευτήριο ενώ, οι 2 εργαζόμενοι είναι σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Η ιχνηλάτηση των επαφών συνεχίζεται, ήδη το τελευταίο 48ωρο έχουν πραγματοποιηθεί περισσότερα από 200 μοριακά τεστ, ενώ αύριο Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2020, κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ θα μεταβεί στην κλινική για τη διενέργεια και νέων tests σε εργαζόμενους και νοσηλευόμενους.

Στην κλινική από την πρώτη στιγμή της πανδημίας σύμφωνα με την Διεύθυνση του θεραπευτηρίου, εφαρμόζονται όλες οι οδηγίες και τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ, ενώ τηρούνται απαρέγκλιτα τα μέτρα από τον περασμένο Φεβρουάριο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η συνεργασία έχει εντατικοποιηθεί τις τελευταίες ημέρες με το τοπικό κλιμάκιο του ΕΟΔΥ και τις υγειονομικές υπηρεσίες της περιοχής, ώστε να διαχειριστούν όσο το δυνατόν καλύτερα την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί. Αξίζει να σημειωθεί ακόμα ότι από τον Αύγουστο έχουν διενεργηθεί περισσότερα από 1000 μοριακά τεστ στην κλινική και 400 από τις κινητές ομάδες του ΕΟΔΥ.

Η κλινική έχει  τμηματοποιηθεί ώστε να μην υπάρξει περαιτέρω διασπορά του ιού, συνεχίζοντας τους ελέγχους σε καθημερινή βάση, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπιστεί η κατάσταση με τον καλύτερο δυνατόν τρόπο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης