Μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου για το θέμα της χθεσινοβραδινής έλευσης 61 προσφύγων και μεταναστών στην Αιανή Κοζάνης κατέθεσε σήμερα στον εισαγγελέα ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργος Κασαπίδης.

Μιλώντας πριν από λίγο σε εκπομπή τοπικής τηλεόρασης ανέφερε ότι προχώρησε στην κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς κατά παντός υπευθύνου, προκειμένου «να δοθούν εξηγήσεις και οι διευκρινήσεις από τους αρμόδιους για το εάν έχουν τηρηθεί όσα προβλέπει το ιατρικό πρωτόκολλο για την μετακίνηση εν μέσω κορονοϊού των μεταναστών στην περιοχή μας και να εξακριβωθεί εάν συντρέχει ή όχι υγειονομικός λόγος επικινδυνότητας για αυτούς τους ανθρώπους». Ο κ. Κασαπίδης εξέφρασε την δυσαρέσκεια του καθότι όπως ισχυρίστηκε «η περιφερειακή αρχή δεν ενημερώθηκε για την μετακίνηση προσφύγων και μεταναστών σε ξενοδοχείο της μικρής κωμόπολης της Κοζάνης», ενώ δήλωσε ότι επικοινώνησε με το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας και Εσωτερικών για το συγκεκριμένο θέμα «αλλά κανείς δεν γνώριζε σχετικά για το θέμα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο συντονιστής του ΕΟΔΥ στην Δυτική Μακεδονία λοιμοξιολόγος Ιορδανής Ρωμιόπουλος μετά από συνεννόηση με την κεντρική υπηρεσία πήγε στο ξενοδοχείο και έλαβε δείγματα για να ελεχθούν στο πιστοποιημένο εργαστήρι covid 19 που έχει το νοσοκομείο Κοζάνης. Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ, έλαβε συνολικά 19 δείγματα, τουλάχιστο ένα δείγμα από κάθε οικογένεια ώστε εάν στην πορεία παρουσιαστεί κάποιο θετικό, να ακολουθήσει στην συνέχεια πιο συστηματικός έλεγχος σε όλη την οικογένεια.

Πηγή: ΑΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης