«Δεν νοείται ασφαλής ναυσιπλοΐα, χωρίς την κατοχύρωση των δικαιωμάτων των ναυτικών μας. Η ασφαλής ναυσιπλοΐα, δεν σχετίζεται μόνο με την προστασία της ανθρώπινης ζωής, της σωματικής ακεραιότητας και της υγείας των ναυτικών μας, αλλά και με την προστασία του περιβάλλοντος», επεσήμανε σε χαιρετισμό του στο Ευγενίδιο Ίδρυμα ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Φώτης Κουβέλης, ο οποίος παραβρέθηκε το απόγευμα της Πέμπτης σε εκδήλωση του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (ΙΜ0), ύστερα από πρόσκληση του Λεωνίδα Δημητριάδη-Ευγενίδη, πρεσβευτή του ΙΜΟ στη χώρα μας.

«Ο τίτλος της εκδήλωσης, “Η κληρονομιά μας: Μία καλύτερη ναυσιπλοΐα για ένα καλύτερο μέλλον” είναι εύστοχος και ιστορικά ακριβής. Αυτή η κληρονομιά είναι και οφείλει να είναι και η μέριμνά μας» ανέφερε ο υπουργός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Κουβέλης τόνισε ότι η ασφάλεια στη ναυσιπλοΐα ξεκινά από το επίπεδο των παρεχομένων γνώσεων στις παραγωγικές σχολές του Εμπορικού Ναυτικού, που αποτελούν το πρώτο αποφασιστικό βήμα στον τομέα της εκπαίδευσης και της διαρκούς επιμόρφωσης των στελεχών.

Ανέφερε ότι μέσα σε συνθήκες οικονομικής κρίσης, το υπουργείο προχώρησε σε 20 προσλήψεις μονίμων εκπαιδευτικών, ενώ τις επόμενες ημέρες, ύστερα και από τις εισηγήσεις των εκλεκτορικών σωμάτων, θα προσληφθούν άλλοι 12 εκπαιδευτικοί.

Εξάλλου, ο κ. Κουβέλης τόνισε πως το επόμενο διάστημα, θα υπογραφεί το νέο οργανόγραμμα με νομοθετική τροπολογία, με το οποίο αυξάνονται κατά 102 οι μόνιμες θέσεις του εκπαιδευτικού προσωπικού

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ.Κουβέλης δήλωσε ότι οι υπηρεσίες του υπουργείου είναι σε διαρκή εγρήγορση και επιφυλακή για την εφαρμογή όλων των διεθνών κανονισμών που εξασφαλίζουν την ασφαλή ναυσιπλοΐα.

Τόνισε επίσης, ότι σημαντικός παράγοντας στην πολυεπίπεδη αυτή διαδικασία της ασφάλειας, είναι και οι επιχειρηματίες που έχουν την ευθύνη για την αυστηρή τήρηση των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας των πληρωμάτων, για την τήρηση των ωραρίων εργασίας στα πλοία, για την αντιμετώπιση εν τη γενέσει τους, βλαβών, ή άλλων ζητημάτων που μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα στην ασφαλή ναυσιπλοΐα.

Ο υπουργός ανέφερε ότι υφίσταται η υποχρέωση ενεργούς συνδρομής της ελληνικής ναυτιλιακής διοίκησης, ως μία από τις πλέον σημαντικές σε διεθνές επίπεδο, στην ανάδειξη του έργου του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού για τη βελτίωση της ασφάλειας της ναυσιπλοΐας, με στόχο την προστασία της ανθρώπινης ζωής και του θαλάσσιου περιβάλλοντος.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης