Ραγδαία επιδείνωση του καιρού προβλέπουν για αύριο οι μετεωρολόγοι, η οποία θα ξεκινήσει το πρωί από τα δυτικά και αργότερα θα επεκταθεί στην κεντρική Μακεδονία, στη Θεσσαλία, στην κεντρική Στερεά, και το βραδύ στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια, στην ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη και στα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναλυτικά, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που εξέδωσε η ΕΜΥ:

1. Την Κυριακή (22-2-2015):

Επιδείνωση του καιρού προβλέπουν για αύριο οι μετεωρολόγοι, η οποία θα ξεκινήσει το πρωί από τα δυτικά και αργότερα θα επεκταθείΑ. Από τις πρωινές ώρες ισχυρές βροχές και καταιγίδες αναμένεται να σημειωθούν αρχικά στο Ιόνιο και προς το μεσημέρι στην Ήπειρο, στη δυτική Στερεά και στην Πελοπόννησο, και από το απόγευμα στη δυτική Μακεδονία, στην κεντρική Μακεδονία, στη Θεσσαλία, στην κεντρική Στερεά, και το βραδύ στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια, στην ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη και στα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Β. Πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε όλα τα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας (πάνω από 900 μέτρα) και πιθανώς πρόσκαιρα και σε ημιορεινές περιοχές της δυτικής Μακεδονίας και της Ηπείρου (από 700 μέτρα).

Γ. Οι νοτιάδες στα πελάγη θα φτάσουν τα 7 με 8 και πρόσκαιρα στο Ιόνιο τα 9 Μποφόρ.

2. Την Καθαρά Δευτέρα (23-2-2015) ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν αρχικά σε όλη τη χώρα. Χιόνια θα πέσουν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά (από 1.000 μέτρα). Σταδιακά από το απόγευμα τα φαινόμενα σε όλα τα δυτικά θα εξασθενήσουν και μέχρι αργά τη νύχτα και στις υπόλοιπες ηπειρωτικές περιοχές.

3. Την Τρίτη (24-2-2015) οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα συνεχιστούν αρχικά στις ανατολικές και νότιες νησιωτικές περιοχές, αλλά μέχρι το μεσημέρι θα εξασθενήσουν.

Το χρώμα δηλώνει την ένταση του ανέμου στην κλίμακα μποφόρ (σ.σ. την Κυριακή)

Το χρώμα δηλώνει το αθροιστικό ύψος της βροχόπτωσης
 
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού για την Κυριακή:

Μακεδονία-Θράκη

Καιρός: Στη δυτική και κεντρική Μακεδονία νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες που από το μεσημέρι θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες που το βράδυ θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά (πάνω από 900 μέτρα) και πιθανόν πρόσκαιρα στα ημιορεινά της δυτικής Μακεδονίας (από 700 μέτρα). Περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.

Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 Μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 01 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές αρχικά στο Ιόνιο και από το μεσημέρι στις υπόλοιπες περιοχές. Πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά (πάνω από 900 μέτρα) και πιθανόν πρόσκαιρα στα ημιορεινά της ηπείρου (από 700 μέτρα).

Άνεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 6 με 7 και στο Ιόνιο 8 και πρόσκαιρα 9 Μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 9 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, που από το μεσημέρι θα είναι κατά τόπους ισχυρές αρχικά στην Πελοπόννησο και βαθμιαία μέχρι το βράδυ και στις υπόλοιπες περιοχές. Χιόνια στα ορεινά.

Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 με σταδιακή ενίσχυση στα ανατολικά και νότια στα 5 με 7 Μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 02 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές από το μεσημέρι. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές τη νύχτα.

Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 Μποφόρ με σταδιακή ενίσχυση στα 7 και από το βράδυ στα ανατολικά 8 Μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 9 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στη βόρεια Κρήτη έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το απόγευμα θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα το βράδυ θα είναι κατά τόπους ισχυρά κυρίως στα βόρεια.

Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 με σταδιακή ενίσχυση στα 7 και το βράδυ 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 09 έως 16 βαθμούς Κελσίου. στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και από το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες που το βράδυ πιθανόν να είναι κατά τόπους ισχυρές.

Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και από το απόγευμα 5 με 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 6 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες που από το μεσημέρι θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.

Άνεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 Μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 6 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Το χρώμα δηλώνει το αθροιστικό ύψος της χιονόπτωσης

Δορυφορική εικόνα από την ανατολική Μεσόγειο

Διαβάστε επίσης:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης