Συνεχίζεται σήμερα Τρίτη η δίκη του Δημήτρη Λιγνάδη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, με την κατάθεση του τέταρτου μάρτυρα.

Ο ηθοποιός έφτασε στο δικαστήριο συνοδευόμενος από αστυνομικούς, με τον ίδιο να αντιμετωπίζει κατηγορίες βιασμού, κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για βιασμούς κατ’ εξακολούθηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπενθυμίζεται ότι κατά τις προηγούμενες δικάσιμους δεν είχαν παρευρεθεί στο Μικτό Ορκωτό ο τρίτος και ο τέταρτος καταγγέλλοντες.

Διατάχθηκε η βίαιη προσαγωγή του τρίτου καταγγέλλοντος, ο οποίος δεν είχε εμφανιστεί, ενώ ο τέταρτος καταγγέλλων είχε δηλώσει ότι νοσούσε από κορωνοϊό, με αποτέλεσμα να καταστεί αδύνατη η παρουσία του στο δικαστήριο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πριν την έναρξη της δίκης, ο συνήγορος του Δημήτρη Λιγνάδη, Αλέξης Κούγιας, αναφέρθηκε στις δηλώσεις του για τον Μάνο Χατζιδάκι, τονίζοντας πως «είναι ανόητοι αν νομίζουν ότι μπορούν να δείξουν λανθασμένες εικόνες στην κοινή γνώμη», ενώ μίλησε και για «3-4 δημοσιογράφους που έχουν ξεφύγει».

«Εδώ δεν θα λύσουμε το ακτιβιστικό πρόβλημα των ομοφυλοφίλων ή των ιδιαιτεροτήτων… Αντί να μεταφέρουν στο κοινό αυτά που συμβαίνουν στο δικαστήριο, μεταφέρουν άλλα πράγματα. Πρωταγωνιστές είναι 2-3 δημοσιογράφοι» πρόσθεσε.

 

Υπενθυμίζεται ότι αφορμή στάθηκε ο σάλος που προκλήθηκε όταν, εξετάζοντας μάρτυρα κατά τη δίκη του γνωστού ηθοποιού, αναφέρθηκε στον Μάνο Χατζιδάκι, ρωτώντας αν είναι σύνηθες στο περιβάλλον των μεγάλων δασκάλων να υπάρχουν ανήλικα νεαρά άτομα.

Συγκεκριμένα, είχε αναφέρει:

Κούγιας: Είναι ασυνήθιστες οι ομοφυλοφιλικές σχέσεις στον κόσμο του θεάτρου και της τέχνης;

Μάρτυρας: Όχι, είναι σύνηθες, υπάρχει πολύ στον χώρο του θεάτρου.

Κούγιας: Όταν πήγε στην ανακρίτρια είπε ότι τον έχουν ερωτευτεί οι πιο ωραίοι άντρες και γυναίκες. Το έκρυψε ποτέ αυτό;

Μάρτυρας: Δεν κάναμε τέτοιες συζητήσεις.

Κούγιας: Έκρυψε ποτέ ο μεγαλύτερος Έλληνας συνθέτης, Μάνος Χατζιδάκις, ότι η παρέα του ήταν παιδιά 15-16-17-18 χρονών;

Μάρτυρας: Όχι, όχι.

Η αναφορά αυτή προκάλεσε την αντίδραση του προέδρου του ΣΕΗ Σπύρου Μπιμπίλα, του γιου του Μάνου, Γιώργου Χατζιδάκι, αλλά και του Σταμάτη Κραουνάκη.

Ο Γιώργος Χατζιδάκις χαρακτήρισε «συκοφαντική» και αήθη την αναφορά στο δικαστήριο για τον Μάνο Χατζιδάκι, επισημαίνοντας ότι «προσβάλλει βάναυσα τη μνήμη του και αποτελεί ύβρι».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης