Video: Νίκος Χριστοφάκης 

Καταθέσαμε αίτηση ακυρότητας, είπε μεταξύ άλλων ο δικηγόρος Αλέξης Κούγιας, κατά την έξοδό του από το ανακριτικό γραφείο όπου πήγε προηγουμένως με τον εντολέα του, Δημήτρη Λιγνάδη. Επισήμανε ότι πήρε προθεσμία για αύριο Πέμπτη στις 2.30 το μεσημέρι προκειμένου να απολογηθεί ο εντολέας του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μία δικογραφία μόλις 10 σελίδων είπε πως είναι η δικογραφία και την περιγράφει ως αναξιόπιστη. Ακόμη είπε ότι «μαζί με τον κ. Λιγνάδη εμφανιστήκαμε στον ανακριτή με σκοπό να καταθέσουμε ένσταση ακυρότητας της διαδικασίας γιατί ο εισαγγελέας περιόρισε το υλικό μόνο στην κατάθεση των φερόμενων ως θυμάτων. Μπορεί ο εισαγγελέας να περιοριστεί στο υλικό και να ασκήσει ποινική δίωξη όταν είναι αυτόφωρη διαδικασία ή ο φερόμενος ως δράστης να κινδυνεύει να εξαφανιστεί. Ο πελάτης μου ζήτησε να εξεταστεί ως ύποπτος αφού προηγουμένως λάβει το υλικό για να μελετήσει την υπόθεση. Ο πελάτης μου δήλωσε και την κατοικία του στην οποία μένει τα τελευταία χρόνια. Παρ΄ όλα αυτά ο πελάτης μου συνελήφθη. Οι πράξεις για τις οποίες κατηγορείται ο εντολέας μου είναι δύο και αφορούν μία δικογραφία 10 φύλλων».

Ο κ. Κούγιας είπε ακόμα ότι «οι πράξεις για τις οποίες κατηγορείται ο εντολέας μου δεν υπάρχουν. Αυτά που ακούγονται περί 41 μαρτύρων είναι μύθος. Δέκα φίλοι με μηνύσεις των μηνυτών. Νομικό ενδιαφέρον έχει μόνο ένας εκ των φερομένων ως παθόντων. Και οι δύο φερόμενοι ως παθόντες είναι Αιγύπτιοι…».

Τέλος ανέφερε ότι ο εντολέας του, όπως αποδεικνύεται από ταξιδιωτικά έγγραφα, την περίοδο για την οποία κατηγορείται βρισκόταν στην Αίγυπτο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην αίτηση που κατέθεσε ο Δημήτρης Λιγνάδης στην ανακρίτρια αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Οι δύο πράξεις που μου αποδίδονται έχουν παλαιό χρόνο τέλεσης, Αυγούστου 2010 και Αύγουστο 2015, οι μάρτυρες κατηγορίας δεν βρίσκονται σε πρόσφατη συναναστροφή μαζί μου, αλλά έχουν να με δουν πάρα πολλά χρόνια, βάσει των καταθέσεων τους από πέντε έως 23 χρόνια. Πολλοί εξ’αυτών ζουν στο εξωτερικό και κατά συνέπεια δεν ήταν σε θέση να εισφέρουν είτε από προσωπική αντίληψη είτε παραπέμποντας σε κάποιο τρίτο πρόσωπο του περιβάλλοντος μου έστω και ένα πρόσφατο περιστατικό, εκ του οποίου να προκύπτει ότι «έχω σχεδιάσει» να τελέσω νέα εγκλήματα είτε ομοειδή με αυτά που μου αποδίδονται ήταν διαφορετικά.

»Η περάτωση της προκαταρκτικής εξέτασης χωρίς να κληθώ σε παροχή εξηγήσεων και η έλλειψη οποιασδήποτε αντικειμενικές διασταυρώσεις και συγκριτικής αξιολόγησης των μαρτυρικών καταθέσεων μέχρι και τον χρόνο εκδόσεως του εντάλματος είχαν ως αποτέλεσμα να μην υπάρχει ο δικός μου αντίλογος στην δικογραφία και συνεπώς για βασανιστή αποδοχή εκ μέρους της ανακρίτριας των περιστάσεων Δήθεν τέλεσης τον διωκόμενων αδικημάτων δεν οφείλεται σε ύπαρξη σοβαρών ενδείξεων ή σε ανεπάρκεια Των υπερασπιστικών μου ισχυρισμών, αλλά σε προκατάληψη, στο δυσμενές για εμένα κοινωνικό και πολιτικό κλίμα και στην μεροληπτική και μονόπλευρη υπερπροβολή φημών από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, ενώ είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι δύο εκ των μαρτύρων κατηγορίας αναφέρουν αόριστα ότι είχαν ακούσει φήμες σχετικά με εμένα για σχέσεις που υποτίθεται ότι είχα με ανήλικα άτομα, χωρίς βέβαια να κατονομάζουν την «πηγή» της γνώσης τους».

Δείτε τη δήλωση του Αλέξη Κούγια και την έξοδο του Δημήτρη Λιγνάδη από τον ανακριτή

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης