Συνεχίστηκε η εκδίκαση σε δεύτερο βαθμό της πολύκροτης υπόθεσης της δολοφονίας του Κωστή Πολύζου την Πέμπτη 25 Ιουνίου 2020 στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δυτικής Μακεδονίας στην Κοζάνη.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του kozanilife.gr, βρέθηκαν από νωρίς το πρωί στην δικαστική αίθουσα η μητέρα και ο πατριός του Κωστή Πολύζου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μια μακρά δικαστική διαδρομή όπου σε πρώτο βαθμό οι δυο τους κρίθηκαν ένοχοι από το  Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Καστοριάς για την δολοφονία του παιδιού τους.

Καταπέλτης στην τελευταία συνεδρίαση της Έφεσης ήταν ο Εισαγγελέας, ο οποίος πρότεινε την ενοχή των κατηγορουμένων.

Ο Εισαγγελέας έδωσε μεγάλη βαρύτητα στην πρωτόδικη απόφαση και σε στοιχεία που θεωρούνται αδιάσειστα κατά την γνώμη του, όπως για παράδειγμα το γεγονός ότι το πτώμα του Κωστή Πολύζου βρέθηκε χωρίς παπούτσια, ενώ αναφέρθηκε και στην αδιαφορία της μητέρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατά την πρότασή του ο Εισαγγελέας ανέφερε για πρώτη φορά ότι ο Κωστής Πολύζος δολοφονήθηκε με στραγγαλισμό, ενώ τα κίνητρα των δραστών ήταν οι μεταξύ τους εντάσεις καθώς και τα οικονομικά κίνητρα, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Αντί να βοηθήσουν το παιδί να ορθοποδήσει, το κατέστρεψαν οικονομικά».

Τις επόμενες ώρες αναμένεται η απόφαση του δικαστηρίου.

Να σημειωθεί ότι τα ίχνη του 23χρονου Κωστή χάθηκαν στις 18 Φεβρουαρίου του 2011, ενώ επτά μήνες αργότερα, το πτώμα του βρέθηκε θαμμένο, από κυνηγό, σε χωράφι του πατριού του, στα σύνορα των νομών Κοζάνης και Γρεβενών, κοντά στη Σιάτιστα.

Κύριοι ένοχοι για την υπόθεση ήταν η 49χρονη μητέρα του και ο 42χρονος πατριός του με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως από κοινού, οι οποίοι συνελήφθησαν το 2016. 

Ωστόσο, η μητέρα του, Δέσποινα Κουτσέγκου, σύμφωνα με το kozanimedia.gr, σχολιάζοντας για πρώτη φορά την πολύκροτη υπόθεση, αλλά και την απόφαση του δικαστηρίου, ζήτησε το λόγο και είπε:

«Θα κοιμηθείτε ήσυχοι εσείς που αφήνετε δύο αθώους ανθρώπους στη φυλακή; Εγώ έχω ήσυχη τη συνείδησή μου γιατί δε σκότωσα το παιδί μου.Εύχομαι όλοι σας να κοιμάστε ήσυχοι τα βράδια.Ευχαριστούμε πολύ και λυπόμαστε για σας». 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης