Στο νοσοκομείο Σωτηρία μεταφέρθηκαν οι δύο Έλληνες επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου «Diamond Princess», οι οποίοι έφθασαν στη χώρα μας το πρωί του Σαββάτου.

Οι δύο επιβάτες είναι υγιείς καθώς δεν έχουν εμφανίσει συμπτώματα του κορωνοϊού, ωστόσο θα χρειαστεί για προληπτικούς λόγους να παραμείνουν σε καραντίνα για 14 ημέρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το υπουργείο Εξωτερικών, σε ανάρτησή του στο twitter, αναφέρει: «Δύο Έλληνες πολίτες που επέβαιναν στο πλοίο Diamond Princess επαναπατρίστηκαν σήμερα μέσω Ιταλίας, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας. Ευχαριστούμε το ιταλικό υπουργείο Εξωτερικών, το προσωπικό των ελληνικών πρεσβειών σε Πεκίνο και Τόκυο για τις προσπάθειες για την ασφαλή επιστροφή Ελλήνων πολιτών από Κίνα και Ιαπωνία».

Να σημειωθεί ότι οι δύο Έλληνες υπήκοοι, που παρέμειναν εγκλωβισμένοι στην καραντίνα του κρουαζιερόπλοιου Diamond Princess από τις αρχές Φεβρουαρίου, επέστρεψαν στη χώρα με πολεμικό αεροσκάφος, μέσω Ρώμης. Εκεί αποβιβάστηκαν οι 35 Ιταλοί πολίτες, αλλά και άλλοι Ευρωπαίοι ταξιδιώτες του κρουαζιερόπλοιου.

Διαβάστε επίσης:

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης