Κορκίδης: «Δεν ζητάμε αμνηστία χρεών αλλά βοήθεια για την αποπληρωμή των οφειλών μας»

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 1 Σεπτεμβρίου 2016, 12:22
Κορκίδης: «Δεν ζητάμε αμνηστία χρεών αλλά βοήθεια για την αποπληρωμή των οφειλών μας»
«Δεν ζητάμε αμνηστία χρεών, ζητάμε μια βοήθεια για την αποπληρωμή των οφειλών μας» δήλωσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Βασίλης Κορκίδης, τονίζοντας πως ο εμπορικός θεσμός περιμένει τη συμφωνία μεταξύ θεσμών και κυβέρνησης, προκειμένου να «κλείσει» το θέμα του ακατάσχετου λογαριασμού επιχειρήσεων.

«Συμφωνία εμπορικού κόσμου και γενικότερα επιχειρηματικού κόσμου και μικρομεσαίων με την κυβέρνηση νομίζω ότι υπήρχε επάνω σ' αυτό το θέμα. Το μεγάλο διακύβευμα είναι να υπάρξει συμφωνία μεταξύ θεσμών και κυβέρνησης» ανέφερε στο «Πρακτορείο 104,9 FM» ο κ. Κορκίδης.

Σημείωσε ακόμη πως πρόκειται κατ' ουσίαν για έναν τροφοδότη λογαριασμό, «που θα μπορεί η επιχείρηση, από χρήματα τα οποία παίρνει μέσω πλαστικού χρήματος -τα εισπράττει μέσω πλαστικού χρήματος και e-banking- να τα δίνει κατά σειρά προτεραιότητας στο Δημόσιο, τα ασφαλιστικά ταμεία, τους λογαριασμούς των ΔΕΚΟ, τους μισθούς και τους προμηθευτές».

Ουσιαστικά «δεν θα περισσεύουν χρήματα να κατασχεθούν μετά από αυτές τις υποχρεώσεις» τόνισε ο πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας και πρόσθεσε: «Θεωρώ, λοιπόν, ότι θα είναι προς όφελος όλων αν θέλετε και το έχουμε τεκμηριώσει και οικονομετρικά να καταλάβουν οι δανειστές ότι με αυτόν τον τρόπο παραμένει ζωντανή η επιχείρηση και μπορεί να πληρώσει τις υποχρεώσεις της, διαφορετικά άμα κλείσει η επιχείρηση, δεν θα εισπράξει ποτέ κανένας τίποτα και θα τους μείνει στο χέρι ένας κατασχεμένος λογαριασμός».

Ο κ. Κορκίδης ανέφερε ότι τόσο ο αρμόδιος υπουργός Τρύφων Αλεξιάδης όσο και ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Γιώργος Πιτσιλής είναι θετικοί απέναντι στο θέμα γιατί «σε αυτόν τον λογαριασμό ξέρουμε την πηγή, τη διαδρομή και τον προορισμό».

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 1 Σεπτεμβρίου 2016, 13:38