Στην πλατεία Ειρήνης της Κομοτηνής δίνουν ραντεβού σήμερα, στις 20.30, ο χορευτικός σύλλογος «Alma Libre» και ο ποδηλατικός «On bikes» της πόλης, σε μια μοναδική σύμπραξη για την προώθηση, από κοινού με την Αντικαρκινική Εταιρεία Κομοτηνής, του μηνύματος της πρόληψης του καρκίνου.

Στην κεντρική πλατεία, απ’ όπου θα ξεκινήσει η ποδηλατοβόλτα, θα μοιραστούν μπαλόνια της Αντικαρκινικής Εταιρείας που θα στολίσουν τα ποδήλατα, ενώ στη συνέχεια θα υπάρξουν στάσεις σε μικρότερες πλατείες της πόλης, όπου θα περιμένουν μέλη της Αντικαρκινικής Εταιρείας για να μοιράσουν φυλλάδια και να ενημερώσουν τους πολίτες για τις δωρεάν εξετάσεις που μπορούν να κάνουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε όλη τη διάρκεια της διαδρομής τα ποδήλατα θα συνοδεύονται από αυτοκίνητο που θα παίζει μουσική και θα… ανεβάζει τη διάθεση των ποδηλατών με ρυθμούς latin.

Επόμενος προορισμός θα είναι η «Παπαδριέλλειος Πινακοθήκη» της Κομοτηνής, με τα μέλη του συλλόγου της συνοικίας της Ρέμβης να δροσίζουν τους ποδηλάτες κερνώντας τους σπιτική βυσσινάδα.

Ο παραδοσιακός γαλλικός σιδηροδρομικός σταθμός της πόλης, κτίσμα του 19ου αιώνα, θα σημάνει και το τέλος αυτής της μοναδικής διαδρομής σε ένα ιστορικό μνημείο της Κομοτηνής, με τον σύλλογο Alma Libre να φέρνει μουσική και ηχεία, και να οργανώνει χορό κάτω από τα αστέρια στην προβλήτα του σταθμού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με την Άρτεμη Τσολάκη, πρόεδρο του συλλόγου Alma Libre, το «dancing ride» ήταν μια ιδέα που υπήρχε από πέρυσι και εφέτος ήρθε η ώρα να δώσουν το δικό τους μήνυμα για την πρόληψη του καρκίνου.

«Σκεφτήκαμε ότι και το ποδήλατο και ο χορός είναι αερόβιες ασκήσεις που βοηθούν στην πρόληψή του καρκίνου, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν πρέπει να κάνουμε και τις απαραίτητες εξετάσεις. Ξεκινήσαμε, λοιπόν, και οργανώσαμε τη βόλτα με τα ποδήλατα, ώστε να ενημερώσουμε τον κόσμο με βάση μια εκδήλωση με μηνύματα ζωής και χαράς» κατέληξε η κα Τσολάκη.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης