Συνελήφθησαν τρία άτομα στην Κομοτηνή, τα οποία είχαν διαπράξει πέντε διαρρήξεις καταστημάτων και σχολείων τη χρονική περίοδο από 31-12-2015 έως 13-3-2016 στην ευρύτερη περιοχή.

Οι συλληφθέντες είναι ηλικίας 31, 22 και 17, ενώ σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς και αποδοχή – διάθεση προϊόντων εγκλήματος κατά περίπτωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναλυτικότερα, ο 17χρονος, ενεργώντας είτε μόνος του είτε από κοινού με τον 22χρονο, διέρρηξε στην πόλη της Κομοτηνής τρία καταστήματα και δύο σχολεία, αφαιρώντας -μεταξύ άλλων- από το εσωτερικό τους:

– τέσσερις ηλεκτρονικές συσκευές
– τρεις τηλεοράσεις
– δύο ηλεκτρονικούς υπολογιστές
– έναν φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή.

Τη στιγμή της σύλληψης οι δύο δράστες, ηλικίας 22 και 31 ετών, μετέφεραν με το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο του 31χρονου τις τρεις αφαιρεθείσες τηλεοράσεις, οι οποίες κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στα σπίτια των δύο δραστών, ηλικίας 17 και 22 ετών, βρέθηκαν ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής και τρεις ηλεκτρονικές συσκευές, που προέρχονται από τις διαρρήξεις, τα οποία κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στους δικαιούχους τους.

Κατασχέθηκε επίσης το παραπάνω Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.

Σημειώνεται ότι και οι τρεις δράστες έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για κλοπές, ενώ ο 17χρονος την 15-10-2015 είχε διαφύγει από το Ίδρυμα Αρωγής Ανηλίκων Αρρένων Στοιχειώδους Εκπαίδευσης Βόλου, όπου κρατούνταν για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην εισαγγελέα πλημμελειοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση και τις έρευνες ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Κομοτηνής.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης