Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε τη Δευτέρα βοήθεια ύψους 2,4 δισ. ευρώ σε βάθος 6ετίας για χώρες όπως η Ελλάδα και η Ιταλία, που βρίσκονται αντιμέτωπες με σημαντικά αυξημένες μεταναστευτικές ροές. Η Ιταλία θα λάβει τη μεγαλύτερη βοήθεια, σχεδόν 560 εκατ. ευρώ, ενώ η Ελλάδα θα πάρει 473 εκατ. ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Συνολικά 473 εκατ. ευρώ θα λάβει η Ελλάδα για την αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών στα σύνορά τηςΜέρος της βοήθειας αυτής θα δοθεί επίσης στις γαλλικές και βρετανικές Αρχές που αντιμετωπίζουν τις τελευταίες εβδομάδες σοβαρά προβλήματα στο Καλαί. Η Κομισιόν σχεδιάζει να εγκρίνει εντός του έτους ακόμα 13 προγράμματα που θα τεθούν σε εφαρμογή από τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι ελληνικές Αρχές βρίσκονται καθημερινά αντιμέτωπες με εκατοντάδες μετανάστες, οι οποίοι προσπαθούν με κάθε τρόπο να φθάσουν στην Ελλάδα, ξεκινώντας από τα τουρκικά παράλια. Μεγάλα προβλήματα παρατηρούνται στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, καθώς οι υπάρχουσες υποδομές δεν επαρκούν, ενώ σημαντικές καθυστερήσεις καταγράφονται στη μεταφορά των μεταναστών στην ηπειρωτική Ελλάδα.

Η Αθήνα έχει επανειλημμένα καλέσει τις Βρυξέλλες να υλοποιήσουν τάχιστα το σχέδιο Γιούνκερ για την υποδοχή μεταναστών με ποσόστωση σε διάφορες χώρες της κεντρικής και βόρειας Ευρώπης, ωστόσο οι αντιδράσεις κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης παραμένουν έντονες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης