Στο υπόγειο του γνωστού bar-restaurant διαδραματίζονταν το αλισβερίσι μεταξύ των πελατών και του διακινητή. Σχεδόν πάντα είχαν προηγηθεί συγκεκριμένες τηλεφωνικές παραγγελίες με αυστηρή ορολογία σε κωδικούς. Το εμπόρευμα ήταν πάντοτε πρώτης ποιότητας μέχρι που κάποια στιγμή πένας γνωστός ηθοποιός εξέφρασε τα παράπονά του χαρακτηρίζοντας «μούφα» τη παρτίδα της άσπρης σκόνης.

Ο διακινητής προθυμοποιήθηκε να στείλει αμέσως νέο πράγμα και μάλιστα στο τζάμπα για να εξιλεωθεί. Συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κάπως έτσι λειτουργούσε το κύκλωμα κοκαΐνης που δρούσε στο Κολωνάκι. Παρουσιαστές, ηθοποιοί, μοντέλα και επιχειρηματίες, αντιμετωπίζουν βαρύτατες κατηγορίες για διακίνηση κοκαΐνης. Πασίγνωστα ονόματα της ελληνικής σόουμπιζ ζητώντας μία «κράτηση για ένα άτομο» ή ένα «μπουκάλι» εμφανίζονται να διακινούν ναρκωτικές ουσίες σε μία υπόθεση που φτάνει στις δικαστικές αίθουσες τον Μάιο του 2018.

Στην υπόθεση εμπλέκονται συνολικά 27 κατηγορούμενοι, εκ των οποίων κάποιοι αντιμετωπίζουν ακόμη και το αδίκημα της σύστασης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης.

Ως βασικός διακινητής στο γνωστό κοσμικό στέκι εμφανίζεται ένας 53χρονος επιχειρηματίας ο οποίος έσπρωχνε τα ναρκωτικά σε γνωστούς θαμώνες του μαγαζιού και όχι μόνο, καθώς έκανε παραδόσεις στην περιοχή του Λυκαβηττού με το αυτοκίνητό του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με το «Έθνος», η παρέα ξεκίνησε τη δράση της το 2013, όταν ο 53χρονος επιχειρηματίας μπήκε μέτοχος στο εστιατόριο-μπαρ του Κολωνακίου. Από τότε άρχισαν και οι περίεργες κρατήσεις στο μαγαζί. Γνωστά ονόματα της σόουμπιζ φαίνεται να «γέμιζαν» το μαγαζί κλείνοντας κάποιο «κρυφό» τραπέζι στο υπόγειό του, όπου ο 53χρονος τους προμήθευε με κοκαΐνη. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι το εστιατόριο-μπαρ ανήκε σε ετερόρρυθμη εταιρία με εταίρους έναν 41χρονο επιχειρηματία νυχτερινών κέντρων, που έγινε γνωστός από την πολυετή σχέση του με ξανθιά παρουσιάστρια, έναν παρουσιαστή που αυτή την περίοδο βρίσκεται σε δημοφιλή πρωινή εκπομπή της ελληνικής τηλεόρασης, μια ηθοποιό με καριέρα το 80 και το 90, αλλά και τον γιο της.

Οι δυο τελευταίοι δραστηριοποιούνται με μεγάλη επιτυχία τα τελευταία χρόνια στον τομέα της εστίασης. Ο 53χρονος στην επιχείρηση μπήκε το 2013 και τελικά η κατάληξη της συνεργασίας δεν ήταν καλή, περιλαμβάνοντας καβγάδες και εξώδικα.

Η πασίγνωστη τετράδα των ιδιοκτητών, σύμφωνα με το βούλευμα που τους οδήγησε σε δίκη, κατηγορούνται ότι από το Νοέμβριο του 2013 μέχρι το Σεπτέμβριο του 2015, από κοινού, χωρίς να είναι τοξικομανείς, διέπραξαν το έγκλημα της παράνομης διακίνησης ναρκωτικών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο 53χρονος ακόμη και σήμερα διαφεύγει τη σύλληψη.

«Φιλικές παρέες βαφτίζονται εγκληματικές οργανώσεις»

Ο δικηγόρος πέντε εκ των κατηγορουμένων, τεσσάρων αλλοδαπών και ενός Έλληνα, που είχαν προφυλακιστεί και αφέθηκαν ελεύθεροι, κ. Σάκης Κεχαγιόγλου δήλωσε στο zougla.gr για την υπόθεση: «Οι κατηγορίες σε βάρος των εντολέων μου είναι υπερβολικές και ακολουθούν την ιδιαίτερα κακή συνήθεια των τελευταίων ετών να βαφτίζονται ως εγκληματικές οργανώσεις οι φιλικές παρέες και οι εξυπηρετήσεις μεταξύ χρηστών ναρκωτικών ουσιών και τοξικομανών.
»Πιστεύω ακράδαντα ότι η διαδικασία στο ακροατήριο θα αναδείξει ευθύνες και ρόλους και θα τοποθετήσει την υπόθεση στις πραγματικές της διαστάσεις».

Οι διάλογοι

Η δράση του κυκλώματος άρχισε να ξετυλίγεται μετά από μια καταγγελία στην ΕΛ.ΑΣ. και ακολούθησε καταγραφή συνομιλιών από τον κοριό της αστυνομίας.

Κάπως έτσι προέκυψαν και οι κωδικές λέξεις που χρησιμοποιούσαν τα μέλη του κυκλώματος με τους πελάτες για τις αγοραπωλησίες τους, τις οποίες μετέδωσε το star.gr

Ηθοποιός πελάτης του 53χρονου

Ηθοποιός: «Έλα φιλαράκι θα περάσω το βράδυ να πιω ένα ποτάκι θα είσαι εκεί;».

53χρονος: «ναι φίλε μου στο μαγαζί θα είμαι θες κάτι;».

Ηθοποιός: «…ναι φίλε θέλω δυο πακέτα τσιγάρα ξέρεις».

53χρονος: «ΟΚ, πέρνα να πιείς το ποτό και θα τα πούμε… έτοιμος θα είμαι».

Η κινητοποίηση των αγροτών και το εμπόρευμα

Οι κινητοποιήσεις των αγροτών είχαν επηρεάσει τη διακίνηση της κοκαΐνης με αποτέλεσμα το εμπόρευμα να… καθυστερεί.

Αποκαλυπτικός είναι ο διάλογος του 53χρονου με πελάτη:

Πελάτης: «Γιατί αργούμε έτσι ρε φίλε; Τι γίνεται;».

53χρονος: «Δε φταίω εγώ ρε φίλε, δεν βλέπεις τι γίνεται με τους αγρότες; Δεν μπορούν να περάσουν τα πράγματα»

Πελάτης: «…και τι θα κάνουμε εμείς ρε φίλε; Πώς θα την βγάλουμε;».

53χρονος: «Το ξέρω φίλε, αλλά έχω έναν άλλο σχεδιασμό για πιο κοντά, κατάλαβες; Λίγο υπομονή κάνε και θα δούμε τι θα γίνει».

Πελάτης: «…τόση καθυστέρηση ρε φίλε; μήπως συμβαίνει κάτι άλλο; Δηλαδή άμα οι αγρότες καθίσουν στις Εθνικές για κάνα δυο μήνες, τι θα κάνουμε; Μήπως έχεις ρε, κανένα άλλο πρόβλημα;».

53χρονος: «…όχι αγορίνα μου τι λόγια είναι αυτά που λες; Κάνε λίγο υπομονή και όλα θα τα κανονίσουμε. Όλος ο κόσμος έχει πρόβλημα, δεν είσαι μόνο εσύ».

Τα παράπονα για την «φούστα» και τη «μπλούζα»

Αν και ο 53χρονος είχε φήμη ότι πουλάει πρώτης ποιότητας κοκαΐνη, δεν έλειπαν και οι παρτίδες με πρόβλημα. Χαρακτηριστικός είναι ο διάλογός του με εισοδηματία, γνωστό κάτοικο του Κολωνακίου με πολλά ακίνητα.

Εισοδηματίας: «…έλα…μεγάλε έχω παράπονα από σένα και εγώ δεν θα έπρεπε να έχω παράπονα για ό,τι μου δίνεις, γιατί πληρώνω».

53χρονος: «…μη με τρελαίνεις έχεις από μένα παράπονα;».

Εισοδηματίας: «… τι λες τώρα έχουμε αρρωστήσει όλοι εδώ πέρα με αυτό που πήραμε…ψάξε το γιατί, ούτε η «φούστα» ούτε η «μπλούζα» ήταν εντάξει…σκάρτο».

53χρονος: «…μιλάς σοβαρά φίλε; Δεν ξέρω τίποτα, τώρα το ακούω εγώ τα είχα για αφρό».

Εισοδηματίας: «Εγώ έκρινα καλό να σε ενημερώσω για να κανονίσεις την πορεία σου».

53χρονος: «…σε παρακαλώ θα πάρω εγώ και θα το κανονίσω…σόρι ε; Πες μου τι θες και θα στο φέρω εγώ τώρα στο σπίτι και δεν θέλω τίποτα».

Η «σοκολάτα» και η «κρεμούλα»

Όποιοι τώρα ήθελαν κατεργασμένο χασίς τύπου «σοκολάτα» έπρεπε να παραγγείλουν «τσόκο» και όσοι αναζητούσαν μεθαμφεταμίνη τύπου MDMA, έπρεπε να αναφέρουν την κωδική λέξη «κρεμούλα»

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης