Κόλαση: Πατέρας αλυσόδενε το ΑμεΑ κορίτσι του και το εξέδιδε

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 15 Μαΐου 2019, 19:53
Κόλαση: Πατέρας αλυσόδενε το ΑμεΑ κορίτσι του και το εξέδιδε

Μια απίστευτης βαρβαρότητας και ανθρώπινης εξαθλίωσης υπόθεση εξελισσόταν για χρόνια στην πόλη της Λαμίας με έναν πατέρα να έχει αλυσοδέσει από την ηλικία των 4 ετών την θυγατέρα του με βαριά νοητική στέρηση( δείκτης ευφυΐας κάτω των 30).

Το ανθρωπόμορφο αυτό τέρας ασελγούσε σε βάρος του κοριτσιού και το εξέδιδε σε βοηθούς του στο χοιροστάσιο το οποίο είχε υπό την ιδιοκτησία του. Το άτομο αυτό που δεν υπάρχουν λόγια να το χαρακτηρίσει κανείς, κατήγγειλαν στις Αρχές από το 2016 μάλιστα, δύο από τα άλλα παιδιά του τα οποία είχαν καταφέρει να δραπετεύσουν από το τοξικό και απάνθρωπο αυτό περιβάλλον. Οι Αρχές ως συνήθως καθυστέρησαν, εάν δεν ολιγώρησαν, και μόλις σήμερα κλήθηκε και κατέθεσε ότι γνωρίζει ο μεγάλος γιος ο οποίος συνέβαλε όσο κανένας άλλος στο να συλληφθεί ο πατέρας του.

Η μάνα των παιδιών έπασχε και αυτή από βαριά νοητική στέρηση. Πρόκειται δηλαδή για μια ασύλληπτη ιστορία. Τα παιδιά μεγάλωσαν μέσα σε ένα περιβάλλον δυσωδίας και ντροπής. Νηστικά και άπλυτα ντρέπονταν να πάνε σχολείο. Ο μεγάλος γιος και ένας ακόμη αδελφός του κατάφεραν να ξεφύγουν κάποια στιγμή και προέβησαν σε καταγγελίες.

Τελικά κρίθηκαν προφυλακιστέοι τρεις άνδρες που ασελγούσαν σε βάρος κοριτσιού. Ανάμεσά στους κατηγορούμενους και ο πατέρας της κοπέλας.

Ο 53χρονος πατέρας  κατηγορείται για κατάχρηση σε ασέλγεια της ανήλικης κόρης του με νοητική υστέρηση και οδηγήθηκε στη φυλακή της Τρίπολης, όπως επίσης και οι δύο «φίλοι – πελάτες» ηλικίας 59 και 60 ετών, που σύμφωνα με το κατηγορητήριο προέβαιναν σε σεξουαλικές πράξεις σε βάρος του κοριτσιού.

Ο Ανακριτής Σωκράτης Σιαμέτης και ο Εισαγγελέας Χάρης Λακαφώσης, που χειρίστηκαν την υπόθεση, δεν πείσθηκαν από όσα υποστήριξαν οι κατηγορούμενοι και διέταξαν την προφυλάκισή τους.

Όταν ο 26χρονος γιος όταν  άκουσε ότι ο πατέρας του προφυλακίστηκε, έδειξε να ανακουφίζεται. «Πρώτο μέλημά μου είναι τι θα γίνει η αδελφή μου, η Μαρία. Όσο για τον πατέρα μας, έστω και αργά, αποδόθηκε δικαιοσύνη. Θα έπρεπε να ήταν μέσα εδώ και πολλά χρόνια...», δήλωσε στο LamiaReport.

Οι καταθέσεις των παιδιών για τα όσα βίωναν στα χέρια του πατέρα τους ήταν πραγματικά συγκλονιστικές.

Έβαζε τα παιδιά από ηλικία των 5 ετών να δουλεύουν στο χοιροστάσιο που διατηρούσε κάτω από άθλιες συνθήκες. Τα χτυπούσε με μπετόβεργες, καναπίτσα και σύρμα, για ασήμαντες αφορμές.

«Έχω δει με τα μάτια μου τον πατέρα μου να δένει με αλυσίδα από το λαιμό την αδελφή μου την Μαρία σε ηλικία 4 ετών. Σαν να ήταν σκυλί. Δεν ξέρω αν το πρόβλημα (νοητική υστέρηση) που έχει η Μαρία είναι αποτέλεσμα του προβλήματος που έχει η μητέρα μου ή είναι από τα δεσίματα του πάτερα μου και το ξύλο που της έριχνε...», είπε ένα από τα αδέλφια του άτυχου κοριτσιού.

 «Ο πατέρας μας είχε μισθό από το νοσοκομείο που δούλευε. Είχε επιπλέον εισόδημα από το χοιροστάσιο. Ποτέ δεν καταλάβαμε τι έκανε τα χρήματα. Εμείς πάντως μέναμε νηστικά και δεν είχαμε να φάμε...», ανέφεραν στις καταθέσεις τους τα παιδιά.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport, εκτός από τους δυο που προφυλακίστηκαν σήμερα, στο κοριτσάκι φέρεται να είχαν ασελγήσει στο παρελθόν και κάποιοι αλλοδαποί που εργάζονταν στο οικογενειακό χοιροστάσιο. Ένας Αλβανός, ένας Ινδός και ένας Πολωνός (ο τελευταίος έχει πεθάνει).

Όταν τα παιδιά έλεγαν στον πατέρα ότι κάτι συμβαίνει με τον γείτονα και την ΑμεΑ αδελφή τους εκείνος τα αγνοούσε. Το ίδιο συνέβαινε και όταν του έλεγαν για τους εργαζόμενους στο χοιροστάσιο, που με τον έναν ή τον άλλον τρόπο ασελγούσαν σε βάρος του ανήλικου κοριτσιού, που πάσχει από βαριά νοητική υστέρηση.

Τέλος τα παιδιά υποστηρίζουν ότι τον εφιάλτη της μικρής γνώριζαν και άλλα άτομα από το συγγενικό περιβάλλον και κάποιοι γείτονες, αλλά κάνεις δεν τολμούσε να μιλήσει γιατί φοβόταν τον πατέρα.

Δείτε τι ανέφερε στους δημοσιογράφους, αμέσως μετά την απόφαση της προφυλάκισης των κατηγορουμένων, ο δικηγόρος Κωστής Αμπλιανίτης, ο οποίος διορίστηκε αυτεπάγγελτα από τον Ανακριτή.

 

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 15 Μαΐου 2019, 19:55