Κρήτη: Κόλαφος ο εισαγγελέας στην υπόθεση θανάτου της 4χρονης Μελίνας

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 16 Δεκεμβρίου 2020, 14:16
Κρήτη: Κόλαφος ο εισαγγελέας στην υπόθεση θανάτου της 4χρονης Μελίνας

Ενοχή της αναισθησιολόγου σύμφωνα με το κατηγορητήριο ήταν η πρόταση του Εισαγγελέα στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου, όπου μπήκε στην τελική ευθεία η εκδίκαση της υπόθεσης θανάτου της 4χρονης Μελίνας Παρασκάκη, μετά από επέμβαση για κρεατάκια στο Βενιζέλειο νοσοκομείο τον Δεκέμβριο του 2015.

Ο Εισαγγελέας υποστήριξε ότι δεν αποδείχθηκε πως υπήρξε αλλεργική αντίδραση, όπως υποστηρίζει η αναισθησιολόγος. Όπως επισήμανε, υπήρξε αφενός αδράνεια ενός περίπου 20λεπτου από τη στιγμή που το παιδί εμφάνισε βρογχοσπασμό και αφετέρου λανθασμένη αντιμετώπιση αυτού του βρογχοσπασμού.

Κατά τον εισαγγελικό λειτουργό το διάστημα του 20λεπτου αδράνειας ήταν καταλυτικό και ικανό να προκαλέσει το κακό που συνέβη και παράλληλα η κατηγορούμενη θεώρησε ότι ο βρογχοσπασμος ήταν ένδειξη επικείμενης ανακοπής, ωστόσο δεν ήταν. 

Ακόμα είπε ότι δεν χορήγησε βρογχοσταλτικά, σύμφωνα με το πρωτόκολλο, χορήγησε υπερβολική δόση αδρεναλίνης και η υψηλή δόση αδρεναλίνης μπορεί να προκαλέσει σοβαρή βλάβη στην καρδιά, όπως δυστυχώς συνέβη στην πορεία στη Μελίνα.
Ο εισαγγελικός λειτουργός υποστήριξε ότι οι λανθασμένες ενέργειες της αναισθησιολόγου οδήγησαν στην τραγική κατάληξη του συμβάντος και πρότεινε την ενοχή της σύμφωνα με κατηγορητήριο.

Πηγή: cretalive.gr

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 16 Δεκεμβρίου 2020, 14:31