Τη… δόξα του Παλαιοκώστα ζήλεψαν -κατά κάποιον τρόπο- άγνωστοι, οι οποίοι οργάνωσαν ολόκληρη επιχείρηση με… ελικοπτεράκι, προκειμένου να εισάγουν συσκευές κινητών τηλεφώνων μέσα στο Κατάστημα Κράτησης Λάρισας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το απίστευτο περιστατικό συνέβη βραδινές ώρες του Δεκαπενταύγουστου, με τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους να μην μπορούν να πιστέψουν αυτό που έβλεπαν μπροστά τους με τα… ουρανοκατέβατα αντικείμενα. Η αρχή του τέλους της… φιλόδοξης επιχείρησης ήρθε όταν υπάλληλος της εξωτερικής φρούρησης των φυλακών άκουσε έναν δυνατό ήχο στη δυτική πλευρά των εγκαταστάσεων και σε απόσταση 30-40 μέτρων από την περίφραξη. Με έκπληξή του διαπίστωσε πως ο θόρυβος αυτός προερχόταν από την πρόσκρουση μιας τηλεκατευθυνόμενης συσκευής (ελικοπτεράκι) στο έδαφος.

Άμεσα σήμανε συναγερμός, με ειδικά κλιμάκια της αστυνομίας να αναλαμβάνουν δράση, προκειμένου να εξετάσουν το αντικείμενο. Τελικά, διαπιστώθηκε πως το ελικοπτεράκι μετέφερε ένα δέμα, το οποίο περιείχε κινητά τηλεφώνα και διάφορα άλλα σχετικά εξαρτήματα. Οι έρευνες της αστυνομίας για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, ενώ τόσο η τηλεκατευθυνόμενη συσκευή αερομοντελισμού όσο και τα αντικείμενα που μετέφερε, κατασχέθηκαν.

Το ελικοπτεράκι μετέφερε… κινητά!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, η τηλεκατευθυνόμενη συσκευή έφερε στο κύριο σώμα της χάρτινη συσκευασία, επικολλημένη με μονωτική ταινία.

Από τον έλεγχο, που διενήργησαν αστυνομικοί της Ομάδας Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (Ο.Ε.Ε.Μ.) και του Τμήματος Εγκληματολογικών Ερευνών (Τ.Ε.Ε.) Λάρισας, διαπιστώθηκε ότι στο εσωτερικό της συσκευασίας, υπήρχαν τοποθετημένα αντικείμενα και συγκεκριμένα:

  • πέντε κινητά τηλέφωνα,
  • ισάριθμα καλώδια φόρτισής τους,
  • έξι κάρτες sim και
  • δύο ακουστικά.

Το ελικοπτεράκι και τα αντικείμενα που μετέφερε

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης