Μέχρι και τις 14.00 θα διαρκέσει ο αποκλεισμός στον κόμβο του Δερβενίου, στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Καβάλας, αφού αγρότες και κτηνοτρόφοι της ευρύτερης περιοχής του Λαγκαδά «έφραξαν» το δρόμο και στα δύο ρεύματα. «Αφήνουμε μόνο έκτακτα περιστατικά», είπε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Μελισσοχωρίου, Θόδωρος Χατζητομάρης, προσθέτοντας ότι το τι μέλλει γενέσθαι για τη συνέχεια, θα «φανεί στη γενική συνέλευση που θα κάνουμε».

Σε αποκλεισμό προχώρησαν αγρότες και κτηνοτρόφοι στον κόμβο της Κουλούρας, επί της Εγνατίας οδού Θεσσαλονίκης-Βέροιας, με τον πρόεδρο του Αγροτικού Συλλόγου Δ. Νάουσας «Μαρίνος Αντύπας», Τάκη Τσιουλάκο, να δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως «μπορεί ο αποκλεισμός και να διαρκέσει περισσότερο» και προσέθεσε ότι «έχουμε παρατάξει τα τρακτέρ μας μόνο στο ένα ρεύμα, αυτό προς Βέροια».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Καθυστερήσεις σημειώνονται και στα διόδια των Μαλγάρων, αφού αγρότες από την ευρύτερη περιοχή της Χαλάστρας έχουν αποκλείσει το σημείο και «θα μείνουμε επάνω στο δρόμο τουλάχιστον μέχρι και τις 14.00», ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Κυμίνων, Κώστας Ανεστίδης.

Σε αποκλεισμό του οδοστρώματος στη διασταύρωση Σιδηροκάστρου, έξω από το Λευκώνα, επί της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Σερρών, προχωρούν μέχρι και τις 15.00 οι αγρότες των Σερρών, ενώ δεν αποκλείεται να «μείνουμε και περισσότερο», επισήμανε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Σερρών, Γιάννης Τουρτούρας.

Μέχρι και τις 14.00 θα διαρκέσει ο αποκλεισμός της Εγνατίας οδού Θεσσαλονίκης-Κρυσταλλοπηγής, στην έξοδο από το ‘Αργος Ορεστικό, όπως επανέλαβε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Δημητριακών και Κτηνοτροφικών Προϊόντων Καστοριάς, Δημήτρης Μόσχος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπενθυμίζεται ότι στην Κεντρική Μακεδονία έχουν στηθεί αγροτικά μπλόκα στα εξής σημεία:

  • Στα διόδια Μαλγάρων, επί της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Αθήνας
  • Στον νομό Ημαθίας, στον κόμβο της Κουλούρας, επί της Εγνατίας οδού στο τμήμα Θεσσαλονίκης-Βέροιας
  • Στην Εθνική Οδό Βέροιας – Σκύδρας, στο ύψος του Σιδηροδρομικού Σταθμού Νάουσας
  • Στον νομό Πέλλας, στον κόμβο Γυψοχωρίου
  • Στον νομό Πιερίας, στη δημοτική οδό Εθνικού Σταδίου Κατερίνης
  • Στο 67ο χιλιόμετρο Παλαιάς Εθνικής Οδού Κατερίνης -Θεσσαλονίκης
  • Στις Σέρρες στο μπλόκο στη διασταύρωση Σιδηροκάστρου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης