Κλειστό θα είναι όλη τη μέρα σήμερα το κέντρο της Αθήνας, λόγω των προγραμματισμένων συγκεντρώσεων και πορειών για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της Τροχαίας Αττικής, οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα αρχίσουν στις 10.00 το πρωί και θα πραγματοποιούνται σταδιακά και ανάλογα με τις παρουσιαζόμενες κυκλοφοριακές συνθήκες, ενώ απαγορεύσεις στη στάση και τη στάθμευση ισχύουν από τις 05.00 το πρωί. Τα μέτρα θα έχουν ισχύ έως τις 07.00 το πρωί του Σαββάτου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε από την Τροχαία, από τις 10.00 το πρωί της Παρασκευής έως τις 07.00 το πρωί του Σαββάτου θα πραγματοποιούνται σταδιακές διακοπές της κυκλοφορίας των οχημάτων. Παράλληλα, από τις 05.00 σήμερα τα ξημερώματα έως τις 07.00 το πρωί του Σαββάτου δεν θα επιτρέπεται η στάση και η στάθμευση στις παρακάτω λεωφόρους και οδούς του Δήμου Αθηναίων:

• Λ. Αλεξάνδρας σε όλο το μήκος της και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό

• Σταδίου, σε όλο το μήκος της, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

• Ακαδημίας, σε όλο το μήκος της, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό

• Λ. Βασ. Όλγας, σε όλο το μήκος της, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό

• Ελ. Βενιζέλου (Πανεπιστημίου), σε όλο το μήκος της, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό

• Φιλελλήνων, σε όλο το μήκος της, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό

• Λ. Συγγρού, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Φραντζή και της Λ. Βασ. Αμαλίας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας

• Πατησίων, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Κοδριγκτώνος και Ελ. Βενιζέλου (Πανεπιστημίου) και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό

• Πειραιώς, στο τμήμα της από την Ιερά Οδό έως την πλατεία Ομονοίας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό

• Λ. Βασ. Σοφίας, στο τμήμα της μεταξύ των Λεωφόρων Βασ. Κων/νου και Βασ. Αμαλίας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό

• Ρηγίλλης, στο τμήμα της μεταξύ των Λεωφόρων Βασ. Γεωργίου Β΄ και Βασ. Σοφίας

• Υψηλάντου, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Μ. Πετράκη και Ηροδότου

• Κόκκαλη, Μάρνη, στο τμήμα της από την Πλατεία Βάθης έως την οδό Πατησίων

• Στουρνάρη, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Ζαΐμη και Γ΄ Σεπτεμβρίου

• Μπουμπουλίνας

• Γ΄ Σεπτεμβρίου, στο τμήμα της από την οδό Μάρνη έως την πλατεία Ομονοίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.

Επίσης, η κυκλοφορία θα διακοπεί σε όλο το μήκος των οδών:

• Αθ. Διάκου, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Λ. Συγγρού, Λ. Βασ. Αμαλίας, Τζωρτζ, Μπόταση, Κάνιγγος, Σολωμού, Καποδιστρίου, Χαλκοκονδύλη, Σπ. Τρικούπη, Θεμιστοκλέους, Εμμ. Μπενάκη, Ζωοδόχου Πηγής, Χαρ. Τρικούπη, Μαυρομιχάλη, Ιπποκράτους, Ασκληπιού, καθώς και στις πλατείες Ομονοίας, Συντάγματος, Εθνικής Αντίστασης (πρώην Κοτζιά), Κάνιγγος και Εξαρχείων και στις καθέτους αυτών έως την πρώτη παράλληλη οδό.

Από τη διεύθυνση Τροχαίας Αττικής σχεδιάστηκαν και θα ληφθούν μέτρα διευκόλυνσης της κυκλοφορίας στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας.

Από την αστυνομία παρακαλούνται οι οδηγοί να αποφύγουν την κίνηση και στάθμευση των οχημάτων τους στους χώρους των εκδηλώσεων, καθώς επίσης και στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου, τόσο για την εξυπηρέτησή τους όσο και για την αποτροπή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων.

Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ.

Την ίδια ώρα η αστυνομία είναι σε πλήρη ετοιμότητα, με 4.000 αστυνομικούς να βρίσκονται σε επιφυλακή.

Οι εντολές από την ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της ΕΛ.ΑΣ. προς τους επικεφαλής των αστυνομικών δυνάμεων είναι «καμία ανοχή σε βίαιες ενέργειες και έκτροπα με καταστροφές περιουσιών και παραπομπή στη Δικαιοσύνη όποιων τα προκαλέσουν».

Στο πλαίσιο αυτό, από τη ΓΑΔΑ έχει καταρτιστεί σχέδιο για άμεση επέμβαση σε περίπτωση επεισοδίων και συλλήψεις, αλλά ταυτόχρονα, όπως ανέφερε αρμόδιος αξιωματικός, έχουν δοθεί διαταγές, οι αστυνομικοί να επιδείξουν ψυχραιμία και να μην προκαλέσουν.

Για την εφαρμογή των μέτρων θα χρησιμοποιηθούν ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ, που θα παρακολουθούν από κοντά τις πορείες, ενώ σε επιφυλακή θα είναι οι ΟΠΚΕ και η Ομάδα «Δράση».

Ταυτόχρονα, από την Ασφάλεια επιτηρούνται συγκεκριμένοι χώροι που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ως ορμητήρια, ενώ επιτήρηση από αέρος θα γίνεται και με τα drone της αστυνομίας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης