Κλειστή παραμένει η πόρτα του ΑΠΘ για τον τυφλό φοιτητή

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 6 Ιουλίου 2014, 00:44
 Κλειστή παραμένει η πόρτα του ΑΠΘ για τον τυφλό φοιτητή
Σε απόγνωση βρίσκεται ο τυφλός φοιτητής Αργύρης Κουμτζής, που μένει εκτός σπουδών στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Παρά τις συναντήσεις με τον υπουργό Παιδείας και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, και τις διαβεβαιώσεις τους ότι θα ψηφιστεί τροπολογία για να φοιτήσει τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά στο Αριστοτέλειο πανεπιστήμιο, εντούτοις μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει καμιά ενέργεια.

Ο ίδιος δηλώνει απογοητευμένος, αφού την ώρα που η ελληνική πολιτεία του γυρνάει την πλάτη και τον αφήνει εκτός πανεπιστημίου, παρά τις διακρίσεις του σε μαθηματικά, σκάκι και κολύμβηση, ο ίδιος βρίσκεται αυτή την ώρα σε συνέδριο μαθηματικών στο Παρίσι.

Όπως δήλωσε στο «ThessToday» ο πατέρας του φοιτητή, παρά τις δεσμεύσεις του υπουργού Παιδείας μέχρι σήμερα δεν ψηφίστηκε η σχετική τροπολογία που θα επέτρεπε στον 18χρονο να εισαχθεί στο ΑΠΘ. Απομένουν όπως είπε λιγότερο από τρεις μήνες για να ξεκινήσει η νέα χρονιά και ο Αργύρης είναι εκτός.

Ο Αργύρης, ονειρεύεται να σπουδάσει φυσική, ενώ όπως υποστηρίζει η σχολή, δεν γίνονται δεκτοί υποψήφιοι με αναπηρία που έχουν ολική τύφλωση και ολική αναπηρία άνω άκρων, εκτιμώντας πως δεν μπορούν να ανταποκριθούν στο 30% των μαθημάτων της σχολής που είναι εργαστηριακά.

Ο πατέρας του ελπίζει πως έστω και στο παρά πέντε θα γίνουν όλες οι απαιτούμενες ενέργειες ώστε να δοθεί η ευκαιρία στο γιο του να κάνει το όνειρο του πράξη και να σπουδάσει στο Τμήμα Φυσικής του ΑΠΘ.

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 6 Ιουλίου 2014, 01:37