Βίντεο – φωτογραφίες: Νίκος Χριστοφάκης

Συναγερμός σήμανε τα ξημερώματα στην ΕΛ.ΑΣ. έπειτα από απειλητικό τηλεφώνημα για τοποθέτηση βόμβας στο κτήριο του Υπουργείου Εργασίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Άγνωστος τηλεφώνησε στη 01.20 στην Εφημερίδα των Συντακτών προειδοποιώντας για ύπαρξη εκρηκτικού μηχανισμού στο Υπουργείο Εργασίας, ο οποίος επρόκειτο να εκραγεί σε 40 λεπτά, τονίζοντας ότι δεν επρόκειτο για φάρσα.

Στο σημείο μετέβη κλιμάκιο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών και οι έρευνες επικεντρώθηκαν σε ένα ύποπτο σακίδιο πλάτης που βρέθηκε τοποθετημένο σε κάγκελο της εσοχής μπροστά από την είσοδο του υπουργείου. Έγιναν τρεις ελεγχόμενες εκρήξεις από τις 04.30 κι έπειτα, κατά τις οποίες εντοπίστηκαν υπολείμματα εκρηκτικού μηχανισμού. Ο μηχανισμός, σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν ωρολογιακός και είχε τοποθετηθεί σε πλαστικό δοχείο των 5 λίτρων, εντός του σακιδίου.

Η οδός Σταδίου, από το ύψος της οδού Αρσάκη, παρέμεινε κλειστή έως τις 09.00.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την έρευνα έχει αναλάβει η Αντιτρομοκρατική.

Ακούστε τι δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας:

H ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Μετά από τηλεφώνημα σε ημερήσια εφημερίδα εντοπίστηκε σήμερα πρώτες πρωινές ώρες μηχανισμός έξω από το υπουργείο Εργασίας στην οδό Σταδίου, ο οποίος εξουδετερώθηκε από συνεργείο Τ.Ε.Ε.Μ. Προανάκριση από την Δ.Α.Ε.Ε.Β.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης