Με απόφαση της δημοτικής αρχής, οι μαθητές του Δήμου Σουφλίου δεν προσήλθαν στα σχολεία λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή. Κλειστά είναι τα σχολεία στο Σιδηροχώρι, στον Πετρόλοφο, στο Μεγάλο Δέρειο, στη Ρούσσα, στο Γονικό, στη Σιδηρώ και στην Αγριάνη.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Σουφλίου Παναγιώτης Καλακίκος, η συνεχιζόμενη έως και αυτήν τη στιγμή χιονόπτωση, σε συνδυασμό με τις χαμηλές θερμοκρασίες, οι οποίες φτάνουν τους -3 βαθμούς Κελσίου, δημιούργησε παγετό και ολισθηρότητα στο οδόστρωμα, χαρακτηριστικά που δεν καθιστούν ασφαλή τη μετακίνηση των μαθητών. Σε αρκετά σημεία του ορεινού όγκου η κυκλοφορία των οχημάτων διακόπηκε, ενώ συνιστάται η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων και μεγάλη προσοχή στις μετακινήσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τον κ. Καλακίκο, η ετοιμότητα του δήμου για την αντιμετώπιση των χιονοπτώσεων είναι σε ικανοποιητικό επίπεδο και ήδη εκχιονιστικά μηχανήματα και αλατιέρες του Δήμου Σουφλίου και της Περιφέρειας εργάζονται από την πρώτη στιγμή και παρεμβαίνουν όπου χρειάζεται, προκειμένου να μη δημιουργηθούν προβλήματα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης